28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kako izgledaju 2 mobitela za 62.000 kuna? Pitajte dvoje ljudi koji su 4 i 6 puta upisali CVV ‘prodavatelju’…

1 min read
- Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu - zaključuje se.

– Policijska postaja Vinkovci zaprimila je jučer dvije prijave o prijevari prilikom kupovine mobilnog telefona putem internet oglasnika „Njuškalo“ – javlja policija i nastavlja…

– Prije nekoliko dana, 52-godišnjak iz Vinkovaca je preko poruka tog internet oglasnika kontaktirao prodavatelja mobilnog telefona po znatno povoljnijoj cijeni od ostalih ponuđača i dogovorio da se transakcija obavi preko oglasnikove usluge za sigurno plaćanje.

– Na dobivenoj poveznici upisao je svoje osobne podatke i podatke s bankovne kartice (broj kartice, datum isteka kartice i CVV broj), a potom autorizirao transakciju na obavijesti bankovne aplikacije.

– No, agent s kojom je komunicirao obavijestio ga je da uplata nije prošla, nakon čega je dobio novu poveznicu i ponovio cijeli postupak unosa podataka i autorizacije transakcije, i tako još dva puta.

– Nakon četvrte autorizacije na aplikaciji mobilnog bankarstva utvrdio je da mu je s bankovnog računa isplaćeno gotovo 22.000 kuna te je shvatio da je prevaren.

– Na isti način je prevarena i 42-godišnjakinja iz Vinkovaca koja se javila na oglas za prodaju mobilnog telefona po iznimno povoljnoj cijeni. U šest navrata je autorizirala transakcije sa svog bankovnog računa, čime joj je isplaćeno preko 40.000 kuna.

– Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu – zaključuje se.

Foto: Pixabay (ilustracija)