27. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Policija se oglasila o tučnjavi! Odnosno, stradalom ‘Djedu Mrazu’!? Teške tjelesne ozljede, kazneno djelo…

2 min read
- Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti na nastali događaj, te podnošenja odgovarajućih prijava - zaključuje se u priopćenju...

– Jučer, 24. prosinca oko 15:15 sati zaprimljena je dojava o narušavanju javnog reda i mira (tuča više osoba) na ulici u Slavonskom Brodu, Ul. Šetalište braće Radić – javlja jutros policija i dodaje…

– Na mjesto događaja su odmah upućeni policijski službenici, koji su potvrdili istinitost dojave, te su zatekli 21-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,82 promila, vrijeđao policijske službenike, zbog čega je uhićen uz uporabu sredstava prisile. Protiv 21-godišnjaka policija podnosi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok nad istim slijedi daljnje kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo „Sudjelovanje u tučnjavi“.

– Nadalje, u Opću bolnicu u Slavonskom Brodu javio se drugi 21-godišnjak koji je sudionik tuče, kod kojeg je konstatirana teška tjelesna ozljeda, te je nakon ukazane liječničke pomoći pušten kući. U vezi teške tjelesne ozlijede 21-godišnjaka, policijski službenici su priveli 24-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška tjelesna ozljeda“, te nad njim traje kriminalističko istraživanje.

– Policijski službenici su operativni radom došli do saznanja i priveli više osoba u dobi od 20, 23, 20 i 22 godine, nad kojima traje kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Sudjelovanje u tučnjavi“.

– Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti na nastali događaj, te podnošenja odgovarajućih prijava – zaključuje se u priopćenju…

— — — — —

Policija nigdje eksplicitno ne navodi kako je riječ o slučaju Djeda Mraza, no podsjećamo na jučerašnji događaj, a koji – odgovara opisu iz priopćenja….

Naime…

Policija je jučer utvrdila identitet četvorice sudionika tučnjave u Slavonskom Brodu, a u kojoj se dogodio i onaj ‘poznati udarac u glavu Djeda Mraza’, odnosno kostimiranog mladića. Prema neslužbenim informacijama, u tučnjavi je sudjelovao i pripadnik HV-a, a MORH je najoštrije osudio incident. Od Vojne policije zatraženo je poduzimanje istrage.

Privedene su tri osobe, doznaje se, a četvrta osoba je u bolnici, gdje je zadržana nakon pružene liječničke pomoći.

Iz MORH-a su sinoć najoštrije osudili svaku vrstu nasilnog ponašanja.

– Ministarstvo obrane od načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH i Vojne policije očekuje poduzimanje svih zakonom propisanih mjera i radnji kako bi se rasvijetlile okolnosti ovog nemilog događaja, te pokretanje stegovnog postupka ako se dokaže odgovornost pripadnika Oružanih snaga RH – priopćio je MORH.

Sve se dogodilo jučer u Slavonskom Brodu, a policija se u slučaj uključila nakon objavljene snimke na društvenim mrežama. Video su podijelili na Facebook stranici Spotted: Slavonski Brod i okolica. Upozoravamo, video je uznemirujućeg sadržaja i gledate ga na vlastitu odgovornost.

Foto: Facebook (screenshot) & Pixabay (ilustracija)