19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Anušić nakon smjene ministrice: Tramišak se vraća u OBŽ, potpora premijeru neupitna!

1 min read
Anušić je, inače, večeras, prvi puta nakon smjene, kojoj se usprotivio, kratko pristao na razgovor s reporterkom Dnevnika Nove TV Mateom Drmić.

Večeras u 20 sati počela je sjednica Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije. Predsjednik ŽO HDZ-a i potpredsjednik cijele stranke Ivan Anušić, župan osječko-baranjski, kazao je večeras kako je sjednica planirana i ranije, da nije povezana sa smjenom Nataše Tramišak s mjesta ministrice u Vladi RH, ali da će to biti jedna od tema, svakako i aktualna politička situacija u Hrvatskoj i OBŽ.

Anušić je, inače, večeras, prvi puta nakon smjene, kojoj se usprotivio, kratko pristao na razgovor s reporterkom Dnevnika Nove TV Mateom Drmić.

– Nisam ja taj koji odlučuje, to čini premijer. Njemu sam rekao, a reći ću sada i vama, prvi put za javnost, bio sam protiv njezine smjene. I dalje sam protiv toga, ali premijer ima pravo i legitimitet birati svoj tim… kazao je uvodno Anušić, a na pitanje stoji li potpora premijeru i Vladi, ustvrdio jasno i glasno…

– Moja potpora premijeru uvijek je bila neupitna. Nisam rušitelj i na taj način jednostavno ne znam raditi. HDZ je jedinstven. Bio je tu i prije 32 godine i bit će… – nizao je Anušić za Novu TV.

Potkraj razgovora najavio je povratak Nataše Tramišak u Županiju i rad na razvoju novih projekata. Bivša ministrica vraća se voditi svoj prethodni resor, najavio je Anušić.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)