19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dvojac iz ‘shoppinga’: Ravno u državno odvjetništvo pa direktno u požeški zatvor!

2 min read
U provedenom postupku sudac istrage je 65-godišnjaku i 43-godišnjaku odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. Policijski službenici su potom obojicu prepratili i u 13 sati predali u zatvor u Požegi.

Dvojac iz trgovačkog centra prebačen je u Požegu. U tamošnji zatvor. Tamo će čekati priliku pred sudom objasniti krađe odjeće, galamu, viku, tablete i nož u džepu, omalovažavanje policije…

Naime, kako javlja policija, u vezi dnevne informacije od 12. siječnja i objavljene vijesti pod naslovom: Uhvaćeni u krađi, te su počinili i nekoliko prekršaja, istoga dana policijski službenici su 65-godišnjaka i 43-godišnjaka uz odgovarajuće prijave predali u Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu. U provedenom postupku sudac istrage je 65-godišnjaku i 43-godišnjaku odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. Policijski službenici su potom obojicu prepratili i u 13 sati predali u zatvor u Požegi.

Podsjećamo…

– Dana 10. siječnja, oko 12.30 sati, u Slavonskom Brodu, u Ulici Josipa Rimca, unutar trgovačkog centra, zaštitar je uočio dvojicu sumnjivaca u krađi odjevnih predmeta koje su skrili ispod jakne i prošli pored blagajne ne plativši. Sumnjivce su ubrzo zaustavili 19-godišnji zaštitar i 42-godišnji policijski službenik koji je bio izvan službe, do dolaska policijskih službenika Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, koji su preuzeli daljnje postupanje prema osumnjičenima. Izvršeno je obeštećenje otuđenih predmeta u vrijednosti iznad 200 eura – javila je policija, dodajući…

– Utvrđeno je da je 65-godišnjak narušavao javni red i mir vičući i galameći na zaštitara i zaposlenicu, te lupao šakom po staklenim vratima, a također je vrijeđao riječima i omalovažavao policijske službenike prilikom postupanja. Nadalje je utvrđeno da je 65-godišnjak počinio prekršaj iz Zakona o prebivalištu (nije prijavljen na adresi) te Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, jer je posjedovao preklopni nož koji je od istoga oduzet.

– Policijski službenici su također od 43-godišnjaka oduzeli nekoliko tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nije posjedovao odgovarajuću liječničku dokumentaciju. Protiv osumnjičenih slijede odgovarajuće prijave te su jučer predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a nakon toga su dovedeni u Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.

Foto: Pixabay (ilustracija)