5. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Gorjela garaža! Pribranost vlasnika spriječila veliki požar! Vatrogasci mu odali priznanje…

1 min read
- U garaži su se nalazila 2 automobila i 1 motocikl, koji su malo oštećeni, kao i određena količina auto guma - napisali su iz DVD-a Oriovac, zaključujući...

Vatrogasci su na kraju dana, rezimirajući svoje intervencije, odali priznanje vlasniku garaže, čija je pribranost spriječila veliki požar i vozila u garaži zadržala na manjim oštećenjima.

Naime, kako javljaju vatrogasci DVD-a Oriovac, jučer, 16. siječnja, u 16:27 sati primili su poziv iz Županijskog centra 112 BPŽ kako se u mjestu Lužani dogodio požar garaže. Pojurili su odmah s dva vozila i 8 vatrogasaca i po dolasku, kako pišu na Facebooku, zatekli lokaliziran požar. Učinio je to uspješno vlasnik garaže do njihova dolaska.

– U garaži je došlo do zapaljenja auto guma i ostalih predmeta od PVC-a, tekstila, drva te raznih stvari koje su se nalazile blizu dimnjaka… – navode vatrogasci, dodajući kako je do zapaljenja došlo nakon ispadanja žeravice, odnosno žari iz dimnjaka.

Obavili su potom gašenje svih predmeta i iznijeli ih izvan garaže, isti još jednom dobro pregledali termokamerom.

– U garaži su se nalazila 2 automobila i 1 motocikl, koji su malo oštećeni, kao i određena količina auto guma – napisali su iz DVD-a Oriovac, zaključujući…

– Pribranošću vlasnika spriječen je vjerojatno veliki požar. Intervenciju smo završili u 17:40 sati, povratkom u spremište.

Foto: DVD Oriovac, Facebook (screenshot)