2. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dvije vršnjakinje u sukobu! Jedna drugu ozlijedila u tučnjavi! Od Nove godine treći slučaj o kojem javljamo…

2 min read
- Protiv 28-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - zaključuje se.

– Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje i utvrdili da je dana 18. prosinca 2022. oko 2.30 sati u Požegi u Cehovskoj ulici u ugostiteljskom objektu, 28-godišnjakinja tjelesno napala žensku osobu starosti 28 godina koja je tom prilikom lakše ozlijeđena – javlja danas policija i dodaje…

– Protiv 28-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – zaključuje se.

Nije u posljednje vrijeme rijetkost tučnjava dviju dama na tom području. Ili između mladih osoba. Kao što je bio slučaj na Novu godinu…

– …oko 5.30 sati u mjestu Vilić Selo, verbalno i tjelesno sukobili 19-godišnjak i 19-godišnjakinja koja je tom prilikom lakše ozlijeđena. Protiv oboje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – javila je tada policija.

Iako, najviše ‘odzvanja’ slučaj iz Nove Gradiške…

Dvije djevojke, starosti 18 i 19 godina, krive su, kaže presuda. Razlog? Sukob ispred pekarnice, po povratku iz noćnog života. Bilo je 6:30 sati ujutro kada su ‘sjevnule’ šake i teške riječi. Sve se dogodilo sredinom studenog prošle godine u Novoj Gradišci, a presuda je upravo donesena.

Djevojke su, naime, na javnom mjestu remetile javni red u alkoholiziranom stanju, stoji u presudi, uz podsjećanje kako je 18-godišnjakinja napirila 1,28 promila, a starija 0,28.

– Glasno vičući upućivale su obostrano pogrdne riječi i psovke: ‘Pi*** ti materina, ku*vo jedna obična, d*oljo jedna, ti se je*** za 20 eura, pogledaj na što ličiš, kravetino‘. Te su riječi jedna drugoj ponavljale više puta – stoji u presudi, piše portal Danica.hr i dodaje kako je iza toga došlo do tjelesnog sukoba.

Jedna drugu su rukama hvatale za vrat i kosu, zadale si obostrano nekoliko udaraca po glavi i tijelu. Mlađa djevojka je imala vidljive ozljede u vidu ogrebotina po licu i vratu, kazao je sudac, piše portal.

Kazne su im po 500 kuna, uz sudske troškove od 120 kuna i alkotest od 80 kuna. Presuda je nepravomoćna i na nju se mogu žaliti.

Foto: Pixabay (ilustracija)