2. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Iz Slavonije: Voda zaprijetila kućama!? Vatrogasci postavili ‘vodene brane’! Ceste otvorene…

1 min read
- ...u 08:28 sati zaprimljena dojava o nadiranju vode prema stambenim objektima. Odrađeno je preventivno postavljanje vodene brane... - napisali su požeški vatrogasci, dodajući kako se bore 'vodom protiv vode'.

Od 11 sati danas ponovno je za promet otvorena državna cesta D38 između mjesta Brestovca i Pakraca, a koja je zbog vode na kolniku bila zatvorena od jutros.

Od oko 6:30 sat koristio se obilazni pravac, od Požege do Pakraca preko Nove Gradiške i Okučana, ali upravo je i HAK sa svojih stranica izuzeo tu cesti kao jednu od zatvorenih zbog poplava.

Pa ipak, vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Požega objavili su na Facebooku nekoliko fotografija postavljanja vodenih brana.

– …u 08:28 sati zaprimljena dojava o nadiranju vode prema stambenim objektima. Odrađeno je preventivno postavljanje vodene brane… – napisali su požeški vatrogasci, dodajući kako se bore ‘vodom protiv vode’.

Na naš telefonski upit dežurnim vatrogascima JVP Požega, odgovaraju kako su iste postavljene u blizini Požege i Dervišage…

– Učinili smo to preventivno. Ne očekujemo značajnije probleme… – vrlo smireno nas je telefonski ‘otpravio’ požeški vatrogasac, kojem smo poželjeli mirne dane.

Inače, dok se Slavonija dobro drži, a s najmanje oborina posljednjih dana, u drugom dijelu Hrvatske Ravnateljstvo Civilne zaštite izvještava o poplavama i mjerama obrane.

– Zbog porasta vodostaja Korane na vodomjeru u Karlovcu Hrvatske vode proglasile su izvanredne mjere obrane od poplava. Započelo je otvaranje ustave Prevlaka i upuštanje vode rijeke Save u retenciju Žutica… – bila je sinoćnja, za sada posljednja objava CZ-a.

Foto: JVP Požega, facebook (screenshot)