28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kadet NK Osijek danas ‘potpisuje’ za AC Romu!? Posudba na polusezoni, potom otkup ugovora!?

1 min read
Klub iz Gradskog vrta čeka 600.000 eura i bonuse od igre mladog nogometaša, a Sergej Levak mogući munjeviti uspon u nogometnoj karijeri i nevjerojatan iskorak u kadetskoj dobi.

Još dok je, igrajući za KNŠ Hypo-Limač, gdje je, uz tamošnje trenere, započeo baviti se nogometom u ‘otvorenoj školi’, bilo je jasno kako će ovaj današnji kadet NK Osijek biti u prilici ostvarenja zavidne nogometne karijere, da bi se, svega nakoliko godina poslije, stvari strelovito razvile.

AC Roma bit će, zacijelo, novo nogometno okruženje za Osječanina, 16-godišnjeg Sergeja Levaka, kamo odlazi, sve su prilike, ovog proljeća na posudbu iz Gradskog vrta, dočim će nakon te polusezone rimski klub moći i otkupiti njegov ugovor. Danas bi taj posao u Rimu trebao biti zgotovljen, kako bi hrvatski U-17 reprezentativac krenuo ‘jednim od svih puteva koji vode u Rim’.

Klub iz Gradskog vrta, u tom slučaju, čeka 600.000 eura i bonuse od igre mladog nogometaša, a Sergej Levak mogući munjeviti uspon u nogometnoj karijeri i nevjerojatan iskorak u kadetskoj dobi.

Levak je s Akademije Krpan&Babić u NK Osijek otišao ’19. godine. U međuvremenu je pozvan pod nacionalni stijeg, gdje je u sustavu, u U-15, U-16 i U-17 reprezentaciji, na poziciji zadnjeg veznog igrača, zabilježio i 9 nastupa. Za Osijek je ove sezone zabio 5 golova.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)