20. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Napadnuta psihijatrica studirala je u Osijeku, pomaže najranjivijima, braniteljima…

2 min read
Studirala je u Osijeku na Medicinskom fakultetu. Poslije Domovinskog rata radila je u obiteljskoj medicini, prije nego će specijalizirati psihijatriju na KBC Rebro u Zagrebu. U Općoj bolnici u Virovitici postala je primarijus i subspecijalist socijalne psihijatrije i psihijatrije u zajednici.

Jučer oko 17 sati, potvrdila je i policija iz Virovitice, u svojoj ordinaciji nožem je izbodena poznata psihijatrica dr. Elvira Koić. Pacijentica u dobi od 37 godina kroz pola sata joj je nanosila rane zbog kojih je izgubila puno krvi, primljena u bolnicu, ali je sinoć bila stabilno i izvan životne opasnosti, potvrđeno je medijima iz bolnice. Napadačica je sinoć uhićena.

– U subotu 28. siječnja, oko 17:15 sati u Virovitici došlo je do napada nožem od strane 37-godišnjakinje koja je nanijela ozljede 58-godišnjakinji. Vezano za navedeno, policijski službenici su uz uporabu sredstava prisile uhitili 37-godišnjakinju te je u tijeku provođenje kriminalističkog istraživanja – izvijestila je sinoć PU VPŽ, a o čemu smo jučer pisali OVDJE.

Tko je dr. Elvira Koić?

Njezin životopis, dostupan na stranicama Nakladne kuće Verbum, kaže kako je, praktički, cijeli svoj život do sada provela u Slavoniji, studirala u Osijeku, a kako je radni vijek posvetila ranjivim skupinama, iznimno puno radila s hrvatskim braniteljima, kako je aktivna članica brojnih udruga civilnog društva…

Elvira Koić rođena je u Orahovici. U Čačincima je provela djetinjstvo. Studirala je u Osijeku na Medicinskom fakultetu. Poslije Domovinskog rata radila je u obiteljskoj medicini, prije nego će specijalizirati psihijatriju na KBC Rebro u Zagrebu. U Općoj bolnici u Virovitici postala je primarijus i subspecijalist socijalne psihijatrije i psihijatrije u zajednici. Voditeljica je Hrvatske udruge za prevenciju suicida, kao i Odjela za socijalnu psihijatriju u neuropsihijatrijskoj bolnici Dr. Ivan Barbot u Popovači. Suradnica je i Ministarstva hrvatskih branitelja u okviru Županijskog tima za psihosocijalnu pomoć.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Facebook (screenshot)