30. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U sljedećih najviše 48 sati, 16-godišnji Levak postaje igrač Osijeka na posudbi u AC Roma!

2 min read
Sergej Levak dijete je Elektre i Hypo-Limača, kasnije NK Osijek, da bi odličnim igrama visoki veznjak privukao pozornost sustava i počeo nastupati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Neslužbeno, najmanje godinu dana je Krešimir, otac Sergeja Levaka (16), ‘kao čunjeve razmicao’ razne ponude raznih nogometnih klubova, a koji su pokazali zanimanje za zadnjeg veznog iz kadetskih redova NK Osijek. Čuvao je svog sina, čuvao mladića podalje priča i ponuda, vodio računa da mu nogomet što dulje ostane igra, a onda je stigla ponuda iz Rima. Zanimanje za mladog Osječanina pokazao je AC Roma, poslao avionske karte u Osijek, dječaku se ‘zacaklile oči’ i više nije bilo nazad.

Danas do konca dana, najkasnije sutra, bit će potpisan ugovor Rome i Levaka o posudbi, s mogućnošću otkupa njegovog ugovora s Osijekom na kraju polusezone. Osijek će tako ‘inkasirati’ oko 600.000 eura, ali i određene bonuse, dočim bi otkup ugovora ukupnu svotu mogao dovesti do 1.500.000 eura.

Sergej Levak dijete je Elektre i Hypo-Limača, kasnije NK Osijek, da bi odličnim igrama visoki veznjak privukao pozornost sustava i počeo nastupati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Prvo za U-15, potom U-16, danas U-17.

Kako neslužbeno nadalje doznajemo, Levakovi, čitava obitelj, od subote je u Rimu. Bili su na pregovorima, dogovorima, razgledali stadion i kamp, a ugovor bi trebao biti potpisan danas ili najkasnije sutra. Naime, iako se ugovor mogao potpisati i jučer, verifikacija Saveza je nužna.

Iz šire familije doznajemo kako je Levakovima bila velika želja, kao strastvenim navijačima Osijeka, gledati svoje dijete na osječkom stadionu, no u situaciji kada je Sergej praktički preko noći odrastao, kada u sljedećih 48 sati može usmjeriti svoju karijeru nevjerojatnim visinama, ‘steglo se grlo’, ali sputati karijeru i san mladića nisu smjeli.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)