20. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Državni inspektorat povukao proizvod zbog mogućih komadića metala…

1 min read
- Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

– Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda NUTRIGOLD organska triphala u prahu 200g, LOT broja 112021821102, najbolje upotrijebiti do 30.11.2023., zbog mogućeg prisustva stranog tijela (komadića metala) – javlja HAPIH i dodaje…

– Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

– Detalji o opozivu proizvoda dostupni su na web stranici subjekta u poslovanju s hranom https://www.tvornicazdravehrane.com/obavijest-o-povlacenju-proizvoda/ – navodi nadalje HAPIH.

– Analiza spomenutog prepakiranog proizvoda se odvila u Češkoj te je zbog tragova spornih čestica iz predistrožnosti povučena cijela serija istoga lota/roka. Za sada nemamo potvrdu da Nutrigold Triphala sadrži iste čestice. Primite naše isprike za navedeno povlačenje. Vjerujemo da prihvaćate da je ovo povlačenje samo dokaz striktnih kontrola, a primjena nužnih mjera dokazuje odgovorno poslovanje. Sve kupce molimo da vrate proizvod u najbližu poslovnicu Tvornice Zdrave Hrane kako bi im mogao biti omogućen povrat novaca – stoji, među ostalim, i na mrežnim stranicama Tvornice Zdrave Hrane.

Izvoznik proizvoda je VV Herbs and Organics, Krishnagiri Mandal, Andhra, Pradesh, Indija, stavlja na tržište Galleria Internazionale d.o.o., Zagreb. Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima.

Foto: Pixabay (ilustracija)