4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dva slučaja krivotvorenja računa u Osijeku! Iznos računa oba slučaja zajedno oko 60.000 eura!

1 min read
- Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave osječko-baranjske utvrđena je osnovana sumnja da je 52-godišnjak s područja Osijeka počinio kaznena djela „Utaja poreza ili carine“ i „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Sektora kriminalističke policije utvrđeno je postojanje osnovne sumnje da su tri počinitelja u dobi od 62, 53, i 36 godina počinili kazneno djelo „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“ – javlja danas osječka policija i dodaje…

– Trojac je u vremenu od 1. siječnja 2019. godine do 31. prosinca 2020. godine proknjižio krivotvorene račune od tvrtke iz Osijeka za iznos od oko 28.600 eura. Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku – zaključuju iz policije o prvom slučaju, dočim je u drugom počinjena još veća šteta…

– Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave osječko-baranjske utvrđena je osnovana sumnja da je 52-godišnjak s područja Osijeka počinio kaznena djela „Utaja poreza ili carine“ i „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“.

– Naime, tijekom 2021. godine 52-godišnji vlasnik tvrtke je s ciljem izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak i poreza na dodanu vrijednost proknjižio 50 krivotvorenih računa dobavljača u ukupnom novčanom iznosu od oko 32.160 eura te na taj način oštetio državni proračun za 6.400 eura. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku – zaključuje policija iz Osijeka.

Foto: Pixabay (ilustracija)