28. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Počeo istinski trodnevni spektakl u Osijeku! Wandercon ‘zapalio’ Gradski vrt! Najveći festival regije!

2 min read
Program, ulaznice, sve…, može se naći na ‘web’ stranici wandercon.gg. U prodaji su dnevne i trodnevne (festivalske) ulaznice. U subotu i nedjelju vrata se otvaraju od 10 do 22 i od 10 do 20 sati. A stignete i večeras, do 22 sata!

Počeo je! ‘Gori’ Gradski vrt u Osijeku! Počeo je najveći regionalni i spektakularni ‘gamerski’ festival Wandercon. Počela su tri dana apsolutne ‘gamerske, influencerske, youtuberske… ludnice’ u dvorani u Osijeku. Ovo je najveće muđuregionalno okupljanje gamera, e-sportaša i gamerskih influencera. Osijek je postao središte zajednica Z i Alpha generacija.

– Drago mi je da su ponajveći gameri regije i svijeta stigli u Osijek pokazati koliko je to velika i rastuća industrija. Nisam generacija koja ih poznaje, ali tu su svjetski prvaci, rekorderi. Produkcija je vrhunska, ovo je ogroman biznis i veliki događaj – kazao je župan OBŽ Ivan Anušić na otvorenju Wandercona.

– Ovo je veliki događaj, veliki… Vrlo zanimljiv, događaj koji promovira Osijek. Možda osim mlađih sugrađana neće svi razumjeti koliko je ovo veliko, ali ovo je definitivno budućnost i spektakl za mlađe generacije – kazao je zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin.

Istovremeno će se događati e-sportski turnir s više od 500 registriranih natjecatelja, sajam gamerske opreme, smotra najutjecajnijih regionalnih i svjetskih igrača te spektakularna prezentacija igre Joe Wander and the Enigmatic Adventures, svjetskog noviteta koji upravo ovih dana iz Osijeka, odnosno Slavonskog Broda kreće u prodaju putem sustava Play Station, Xbox i Steam.

Program, ulaznice, sve…, može se naći na ‘web’ stranici wandercon.gg. U prodaji su dnevne i trodnevne (festivalske) ulaznice. U subotu i nedjelju vrata se otvaraju od 10 do 22 i od 10 do 20 sati. A stignete i večeras, do 22 sata!

Jer, ‘ludnica’ je na tri odvojena stagea s fascinantnih 326 četvornih metara LED ekrana. Igraju se Fortnite, League of Legends, Stumble guys, PUBG, Warzone 2, Apex, Call of Duty, CS:GO, Valorant, FIFA 23, Rocket League , Apex…

U Osijek su stigli poznati gaming influenceri, youtuberi i streameri iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Makedonije, Mađarske i Crne Gore – čija zajednička publika broji 10M+ pratitelja.

Foto: OBŽ (screenshot)