14. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dva Srbina iz Norveške na hrvatsku granicu dovezla dva Tiguana s prenosivim mađarskim pločicama…

1 min read
- Prenosive registracijske pločice i prometne dozvole privremeno su oduzete, a protiv obojice osumnjičenika je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena odgovarajuća prijava - zaključuje se.

– U 22 sata 1. veljače na izlazu iz Republike Hrvatske na graničnom prijelazu Tovarnik kontrolirana su dva automobila marke Volkswagen Tiguan s prenosivim pločicama mađarskih registracijskih oznaka i vozači, 22- i 44-godišnjak, oba državljani Srbije – javlja policija i nastavlja…

– Tijekom izlazne granične kontrole policijski službenici, u suradnji sa službenicom Frontexa, utvrdili su kako prenosive pločice na oba vozila pripadaju mađarskoj tvrtki koja više ne posluje, radi čega se više ne smiju koristiti u javnom prometu te su trebale biti vraćene nadležnom tijelu Mađarske.

– Nad oba vozača provedeno je kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“.

– Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su osumnjičene osobe krajem siječnja 2023. godine na oba vozila, prethodno kupljena u Norveškoj, postavili navedene nepripadajuće registracijske pločice kako bi ih prevezli iz Norveške u Srbiju, u čemu su ih spriječili hrvatski policijski službenici.

– Prenosive registracijske pločice i prometne dozvole privremeno su oduzete, a protiv obojice osumnjičenika je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena odgovarajuća prijava – zaključuje se.

Foto: PU VSŽ (screenshot)