19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Slavoniji: Kubance, Iračane i Sirijce, među kojima troje djece, mokre i promrzle spasila policija!

2 min read
- Također, osobe koje nezakonito uđu u Republiku Hrvatsku, ili osobe koje im u tome pomažu ili potiču, čine prekršaj, odnosno kazneno djelo za koje će biti adekvatno sankcionirane - zaključuje se u priopćenju.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

– Nakon zaprimljene dojave u Operativno komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko-posavske kako se više osoba nalazi u šumi u poplavljenom području Donje Bebrine kojima je potrebna žurna pomoć, policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod su odmah upućeni na mjesto događaja – javlja policija i dodaje…

– Policijski službenici su danas, oko 10.30 sati, između zaštitnog nasipa i korita rijeke Save na nepristupačnom terenu uočili više osoba koje su doveli do zaštitnog nasipa te službenim policijskim vozilima prevezli u policijsku postaju.

– Radi se o 16 stranih državljana (5 državljana Republike Kube, 9 državljana Republike Irak te 2 državljana Sirijske Arapske Republike) među kojima je i troje djece, a koji su nezakonito čamcem prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku. Budući da su osobe bile mokre i promrzle pružena im je medicinska pomoć. Policijski službenici su im u suradnji s djelatnicima Hrvatskog crvenog križa osigurali suhu odjeću i obuću te tople napitke i hranu.

– Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika na utvrđivanju okolnosti nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku te podnošenju odgovarajućih pismena.

– Ponovno upozoravamo osobe koje čamcima na nezakonit način prelaze državnu granicu da to ne čine jer na taj način riskiraju život. Naime, u ovim zimskim mjesecima rijeka Sava je nabujala, puna virova i naplavina.

– Također, osobe koje nezakonito uđu u Republiku Hrvatsku, ili osobe koje im u tome pomažu ili potiču, čine prekršaj, odnosno kazneno djelo za koje će biti adekvatno sankcionirane – zaključuje se u priopćenju.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)