4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Novi spot osječkih Brevisica! Otpjevale su Pange Lingua, Györgya Orbana, u osječkoj konkatedrali!

2 min read
I dok uživate u novom spotu, vrijedi spomenuti iznova i kako će Osijek do sljedeće godine dobiti drugu najveći koncertnu dvoranu zemlji, odmah nakon zagrebačke, one Vatroslava Lisinskog. Naša će biti u Kulturnom centru u Osijeku, gdje su Brevisice već nastupile, u 'roh bau' uvjetima.

S albuma osječkih Brevisica, Zborsko putovanje kroz stoljeća, još je jedna skladba dobila svoj ‘video oblik’, a što je na Youtubeu, potom i Facebooku, ‘urbi et orbi’ jučer podijelila dirigentica Antoaneta Radočaj Jerković, također profesorica s Umjetničke akademije u Osijeku. Brojni njezini pratitelji pohrili su sinoć potražiti na Youtube novi spot.

Otpjevale su Brevisice Pange Lingua, Györgya Orbana, u osječkoj konkatedrali, Župnoj crkvi svetih Petra i Pavla u Osijeku. Snimanje videa podržali su Grad Osijek, Osječko-baranjska županija i Župa sv. Petra i Pavla u Osijeku, a video je nastao u produkciji Cinematica, što će reći kako je kamerom i montažom rukovao Osječanin Josip Grizbaher sa suradnicima

I dok uživate u novom spotu, vrijedi spomenuti iznova i kako će Osijek do sljedeće godine dobiti drugu najveći koncertnu dvoranu zemlji, odmah nakon zagrebačke, one Vatroslava Lisinskog. Naša će biti u Kulturnom centru u Osijeku, gdje su Brevisice već nastupile, u ‘roh bau’ uvjetima.

– Svi to čekamo zaista tolike godine. Nema niti jednog kulturnog djelatnika u Osijeku koji se ne raduje dovršenju i opremanju dvorane. Nadam se njezinoj potpunoj opremljenosti za istinske glazbene i sve druge umjetničke spektakle. Mi smo nastupili u njoj, u ovoj fazi nedovršenosti, stoga mogu samo zamisliti kako će biti kada bude u potpunoj funkciji – rekla je za OsijekExpress.com Antoaneta Radočaj Jerković, dirigentica Brevisica.

Možda ćemo upravo njih i čuti i gledati među prvima u toj dvorani.

Foto: Youtube (screenshot)