28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Policija upotrijebila sredstva prisile radi odbijanja napada! Dvojac tukao drugu dvojicu, napali i policiju!

1 min read
- Nakon uhićenja i prilikom privođenja navedenih osoba, isti su vrijeđali policijske službenike. Izvršenim alkotestiranjem, kod 26-godišnjaka je očitana koncentracija alkohola u organizmu od 1,67 promila, a kod 23-godišnjaka 1,75 promila.

– Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s ispostavom Vrpolje su u subotu (5. veljače) oko 3.10 sati zaprimili dojavu da je došlo do narušavanja javnog reda i mira u Slavonskom Brodu u Ul. Ante Starčevića – javlja policija i nastavlja…

– Dolaskom na mjesto dojave zatečeni su 23-godišnjak i 26-godišnjak koji su verbalno i fizički napadali 22-godišnjaka i 21-godišnjaka.

– Policijski službenici su izdali naredbe osobama da prestanu sa narušavanjem javnog reda i mira, nakon čega su 23-godišnjak i 26-godišnjak tjelesno napali policijske službenike, kojom prilikom su policijski službenici uporabili sredstva prisile radi odbijanja napada i savladavanja otpora nad navedenim osobama.

– Nakon uhićenja i prilikom privođenja navedenih osoba, isti su vrijeđali policijske službenike. Izvršenim alkotestiranjem, kod 26-godišnjaka je očitana koncentracija alkohola u organizmu od 1,67 promila, a kod 23-godišnjaka 1,75 promila.

– Policijski službenici protiv počinitelja podnose kaznene prijave zbog počinjenog kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi, te optužne prijedloge zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i obavezne prekršajne naloge zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici – zaključuje se.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)