29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Iz Mađarske u Hrvatsku preko Srbije, sa cigaretama i duhanom! To se onda zove ‘šverc’!

1 min read
- Djelatnici carine su cigarete i duhan oduzeli te su protiv Mađara podnijeli prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna u ukupnom iznosu oko 15.000 eura - zaključuje se.

Bilo bi to kazneno djelo tako i tako, bez obzira iz koje zemlje stigao u Hrvatsku. Jer, sitno rezani duhan u najlonskim vrećicama nije onaj s markicama. No, ovaj je Mađar to sve ‘još bolje zapetljao’.

– Na Graničnom prijelazu Batina, na ulazu u Republiku Hrvatsku, jučer u 12,50 sati pristupio je 57-godišnji državljanin Mađarske kao vozač osobnog automobila mađarskih registarskih oznaka – javlja policija, a tek onda, nakon uvodne rečenice, stiže ‘krešendo’…

– Izvršenom graničnom kontrolom i pregledom osobnog automobila policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir u suradnji s djelatnicima carine su u osobnom automobilu pronašli skriveno na raznim mjestima 198 kutija raznih vrsta cigareta, devet električnih cigareta i 20,10 kilograma sitno rezanog duhana.

– Djelatnici carine su cigarete i duhan oduzeli te su protiv Mađara podnijeli prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna u ukupnom iznosu oko 15.000 eura – zaključuje se.

Foto: PU OBŽ (screenshot)