28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Slavoniji: Tri policajca pretukla vozača koji im je bježao! Niz ozljeda je stravičan…

2 min read
Policajci su osuđeni na po 10 mjeseci uvjetno. Presuda je nepravomoćna. Na presudu će se policajci žaliti.

Vozač je zadobio iščašenje zgloba između ključne kosti i lopatice, prijelom rebra, potres mozga, krvne podljeve na ramenu, lopatici, nadlaktici, trupu, boku, zdjelici, na leđima, oguljotine nosa, čela, tjemena, sljepoočnog područja, krvni podljev oko oka, oguljotine kože i podljeve po cijelom tijelu, piše portal, o događaju iz ’21. godine, od 10. travnja.

Krivi su! Nepravomoćna je presuda trojici policajaca. Osuđeni su jer su brutalno pretukli vozača koji im je bježao, za kojim su, piše portal Danica.hr, čak i pucali iz vatrenog oružja. Riječ je o trojici službenika PP Požega, u dobi od 52, 42 i 34 godine, koji su u noći od 0:55 do 2:20 jurili za vozačem koji im je bježao od Požege do Velike i natrag.

Lovili su ga, piše portal, zbog sumnje da je počinio više prekršaja i kazneno djelo prema policijskom službeniku koji ga je pokušao zaustaviti.

– Nakon što je (ime vozača) u Priorljavskoj ulici u Požegi izašao iz automobila i unatoč naredbi te hicima upozorenja (ime policajca) da stane, trčeći se udaljio prema vrtovima obiteljskih kuća, gdje su ga kod žičane ograde sustigli okrivljeni policajci i druge kolege. Prema njemu su primijenili sredstva prisile tako što mu je (ime policajca) uz pomoć (ime policajca) i drugih kolega stavio na ruke lisice i položili ga prsima na tlo, po prešutnom dogovoru o zajedničkom djelovanju, u nakani da ga teško tjelesno ozljede, više ga puta udarali nogama, rukama i pendrekom po glavi i tijelu. Potom su ga po tlu odvukli do vozila interventne jedinice policije, koja ga je radi utvrđivanja identiteta odvezla u prostorije Policijske postaje Požega, a trojac ga je tamo ponovno udarao šakama i nogama i pendrekom po tijelu – navodi se u nepravomoćnoj presudi , piše portal.

Policajci su osuđeni na po 10 mjeseci uvjetno. Vozač potražuje odštetu, no to će morati po privatnoj tužbi.

Ova presuda je nepravomoćna. Na presudu će se policajci žaliti.

Foto: Pixabay (ilustracija)