19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO U Dražu sagrađen novi most preko Karašice i uređene prilazne ceste!

2 min read
Župan Ivan Anušić je naglasio kako je most na rijeci Karašici u Dražu jedna od vrijednih investicija Osječko-baranjske županije koju je realizirala Uprava za ceste OBŽ u proteklih godinu dana.

Župan Ivan Anušić sa suradnicima je danas (7. ožujka 2023. godine) posjetio Općinu Draž te u pratnji općinskog načelnika Stipana Šašlina obišao prilazne ceste i novoizgrađeni most preko rijeke Karašice u naselju Draž, inače jednu od niza aktualnih investicija u ovoj baranjskoj općini.

Dužina mosta iznosi 38,9 metara, a pristupne ceste su asfaltirane u dužini oko 230 metara.

– S radovima na mostu u Dražu započeli smo u srpnju 2021. godine, a završeni su u rujnu 2022. godine, a uporabna dozvola je ishođena 22. studenoga 2022. godine. Vrijednost radova je oko 6,5 milijuna kuna, a stručni nadzor izvodila je tvrtka Rencon d.o.o. iz Osijeka. Važno je istaknuti da smo u ovoj godini objavili natječaj javne nabave za batinski spust, čija je vrijednost 5,1 milijuna kuna, a uz to provodimo i redovna održavanja svih cesta na području Baranje. Tako smo od 2017. do 2022. godine, na području Općine Draž novim asfaltnim slojem presvukli gotovo 12 kilometara cesta za što je izdvojeno 4,5 milijuna kuna – kazala je ravnateljica Uprave za ceste Osječko-baranjske županije Lejla Ševo.

Župan Ivan Anušić je naglasio kako je most na rijeci Karašici u Dražu jedna od vrijednih investicija Osječko-baranjske županije koju je realizirala Uprava za ceste OBŽ u proteklih godinu dana.

– Ovo je jedan u nizu projekata na području Baranje i cijele Osječko-baranjske županije koji provodimo, osobito u smislu izgradnje i uređenja cesta, mostova i ostale prometne infrastrukture, odnosno koridora koji služe ne samo prometnom povezivanju, već i u turističke svrhe. Spomenut ću tako i cestu Popovac-Kamenac, a s ulaganjima i brigom za sve dijelove naše županije nastavit ćemo i u budućnosti – istaknuo je župan.

Načelnik Općine Draž Stipan Šašlin dodao je kako se uloga lokalne i regionalne samouprave ogleda upravo kroz izgradnju potrebne infrastrukture za stanovništvo.

– Tako su i ovaj most i cesta izuzetno značajni za naše sugrađane, ali i ostale stanovnike Baranje jer se njima znatno smanjuje put od Batine prema Udvaru, a most ima i gospodarski i turistički značaj. Zahvaljujući potpori Osječko-baranjske županije, kao i Vlade RH, provode se brojne investicije na području naše općine, pa se sinergija od lokalne preko regionalne do državne uprave pokazala zaista učinkovitom. Aktualne investicije su na primjer izgradnja obrambenog nasipa i šetnice na Dunavu u Batini, vrijednosti oko 27 milijuna kuna, zatim otvaranja komunalnog pristaništa vrijednog više od 10 milijuna kuna, radi se i na projektu izmuljivanja Topoljskog dunavca, što je vrijedno više desetaka milijuna kuna. Tu je i izgradnja Sustava za navodnjavanje Puškaš i niz manjih projekata, kao i neprestano unaprjeđivanje turističke infrastrukture i ponude jer nam je turizam, uz poljoprivredu, glavna djelatnost – naglasio je načelnik Stipan Šašlin.

Tekst i foto: OBŽ