15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sin Dade Topića o kontaktima s ocem: “Mi smo super kada se čujemo, samo što to nije redovito”

2 min read
Naime, osječki roker, danas 73-godišnjak Dado Topić, u braku je bio u dva navrata. Dobio je dva sina, Danijela i Rea. Stariji sin je u Parizu, umjetnik je, fotograf, bavi se modnom fotografijom

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)

Sin hrvatskog, ponešto svakako osječkog glazbenika Dade Topića, Danijel Topić, u Parizu srpskom mediju pristao na raugovor i otkrio kako s ocem, ima ‘specifičan odnos’, a koji je, slobodno rečeno, pretpostavio ozbiljno ‘vijeme šutnje’ između njih dvojice, ali ljubavi nikako nije manjkalo.

Naime, roker, danas 73-godišnjak Dado Topić, u braku je bio u dva navrata. Dobio je dva sina, Danijela i Rea. Stariji sin je u Parizu, umjetnik je, fotograf, bavi se modnom fotografijom, a gdje su ga, za vrijeme fotografiranja Tjedna mode, pronašli novinari srpskog Kurira.

Otkrio im je kako u Parizu živi od svoje osme godine, kako se onamo preselio s majkom i ocem, završio fakultet, bavio se manekenstvom, naposljetku postao fotografom, a onda je otkrio i kako se u jednom trenutku s ocem nije ni čuo ni vidio 10 godina. Jer, kada su se roditelji razveli, ostao je u Parizu s majkom.

– Tad smo se jedno drugom izgubili iz vida, a poslije je došlo do rata. Oca nisam vidio deset godina, od moje osme do 18. godine – kazao je, dodajući kako je naučio prihvatiti neobičan odnos., prenosi Kurir naš domaći Večernji list

– On je do moje osme godine bio najbolji tata na svijetu i tu je zaradio kredit kod mene. Što je bilo, bilo je. (…) Bilo je komplicirano, nije bilo telefona, niti mogućnosti za komunikaciju kao sada. Do ponovnog susreta je došlo kad me je pozvao. Otvarao je studio u Rogoznici. Tog ljeta sam otišao tamo i vidjeli smo se. Zajedno smo proveli to ljeto – nizao je za Kurir mladi Topić.

Dodao je i kako sada baš nemaju vremena za komunikaciju s obzirom na okolnosti s kojima se susreću obojica ponaosob…

– Uvijek sam ja bio taj koji je zvao. Jednog dana mi je dosadilo. Danas s ljudima možeš komunicirati kako hoćeš. On je jako čudan. Ne zamjeram mu. Ako mu sutra nešto bude trebalo, tu sam. Otac je otac, krv je krv. Ja sam uvijek tu za ljude, ali se ne namećem. Ako me hoćeš pozvati, pozovi me. Tata je tata, ali neke stvari moraš prihvatiti. (…) Mi smo super kada se čujemo, samo što to nije redovito. Ali nije to samo do njega. I ja sam živio takav život da sam uvijek bio negdje na putu – rekao je Danijel Topić.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)