30. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Pokrenulo se! Britancima putničke agencije već nude letove i noćenja u Osijeku od lipnja!

3 min read
Razumjevanja radi, Ryanair je najavio od lipnja petkom i ponedjeljkom letove iz Londona za Osijek i obratno, svakako do listopada ove godine, o čemu smo već pisali prethodnih dana.

Kako jedan let može promijeniti dosta!? Svega jedan dan nakon službene i dva dana nakon neslužbene objave uspostavljanja zračne linije Osijek-London niskobudžetnog avioprijevoznika Ryanair, na internetu se već mogu pronaći ponude putničkih agencija za posjetom Osijeku.

Tako je na Instagramu jučer ‘osvanula’ objava Britain Travel Deals, gdje nude 3 noćenja u istočnoj Hrvatskoj, u Osijeku za 120 funti po osobi, što uključuje let iz Londona u Osijek, svakako i u drugom smjeru, kao i 3 noćenja s doručkom u centru Osijeka.

Razumije se, postoje i neka druga cjenovna određenja koja utječu na tu cijenu, koja može biti i viša, ali i točno takva kakvu su kao početnu napisali.

Paralelno s opisom ponude, sugeriraju posjet prekrasnom Osijeku, Parku prirode Kopačkom ritu, ali i eventualne jednodnevne izlete u susjede Mađarsku i Srbiju.

Prva njihova ponuda već je za lipanj, za razdoblje od 9. do 12 lipnja ’23. godine.

Razumjevanja radi, Ryanair je najavio od lipnja petkom i ponedjeljkom letove iz Londona za Osijek i obratno, svakako do listopada ove godine, o čemu smo već pisali prethodnih dana.

Podsjećamo…

– Ryanair, europski zračni prijevoznik broj 1, danas (8. ožujka) i formalno najavljuje povratak u Zračnu luku Osijek, i to pokretanjem nove linije za London u ljeto 2023., četiri leta tjedno, počevši od 2. lipnja – javljaju zajednički priopćenjem Zračna luka Osijeka i Ryanair, a o uspostavljanju linije o kojoj smo pisali i jučer…

– S povratkom Osijeka u red letenja, i to prvi put od 2016., Ryanair će letjeti do/iz sedam zračnih luka u Hrvatskoj, nudeći korisnicima/posjetiteljima nenadmašan izbor po najnižim cijenama prilikom rezervacije zasluženog odmora u ljeto 2023. godine te najpouzdaniju uslugu za njihova poslovna putovanja. 

– Kao europski zračni prijevoznik br. 1, Ryanair ovog ljeta sa zadovoljstvom najavljuje povratak u Zračnu luku Osijek, s jednom novom linijom do Londona Stansted koja započinje 2. lipnja. Ryanair će za ljeto 2023. letjeti iz 7 hrvatskih zračnih luka, nudeći hrvatskim korisnicima/posjetiteljima još više izbora za njihov ljetni odmor po najnižim cijenama zrakoplovnih karata u Europi. Kako bismo proslavili Ryanairovu novu liniju Osijek – London za ljeto 2023., pokrećemo posebnu prodaju sjedala s cijenama od samo 29.99 € za putovanja između lipnja i listopada 2023. godine, koja se moraju rezervirati do ponoći 10. ožujka na Ryanair.com – izjavila je Alicja Wójcik Gołębiowska iz Ryanaira, direktorica za CEE i Baltik.

– Grad Osijek i Osječko-baranjska županija prepoznaju potencijal koji Zračna luka Osijek ima za razvoj cijele regije te su napravili sve potrebne predispozicije kako bi omogućile povratak Ryanair letova u Zračnu luku Osijek – zaključuje se u priopćenju.

Inače…

Za pojedine letove ‘dublje’ u lipnju već je manje mjesta u avionu. Prodana su. Nije dugo trebalo Osječankama i Osječanima ‘namirišati’ novu ponudu letova iz Osijeka za London i nazad, a koju je objavio niskobužetni avioprijevoznik Ryanair.

Prvi let iz Osijeka, stoji na stranicama kompanije, već je 2. lipnja. Leti se iz Osijeka, iz Klise, za Stansted, manje atraktivnu zračnu luku u Londonu, ali sjajno povezanu s gradom u kojeg putujete, kao i za eventualna presjedanja.

Letovi za London iz Osijeka su ponedjeljkom i petkom, poslijepodne i navečer. Prvi je informaciju na Twitteru donio ‘Sean M’, analitičar kojem malo toga promakne, ako i išta. Iz Londona prvi zrakoplov leti, sukladno njegovoj informaciji, u 12:25 po tamošnjem vremenu. U Osijeku je u 16 sati. Uzme li se u obzir vremenska razlika, let će zapravo trajati oko 2 i pol sata. Isto tako u 17:00 kreće za London u ponedjeljak, gdje avion slijeće u 20:35 po tamošnjem vremenu. Iz Osijeka leti petkom u 16:25, slijeće u London u 18:00 po tamošnjem vremenu, a ponedjeljkom je to od 21:00 i Osijeka do 22:35 i Londona.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)