30. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Državljanin Švicarske i državljanin Kosova zaustavljeni na autocesti sa 6 državljana Turske!

2 min read
- Državljani Republike Turske su u skladu sa zakonskim propisima, budući su izrazili namjeru za međunarodnu zaštitu, prevezeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Kutini - zaključuje se u policijskom priopćenju.

– U petak, 10. ožujka, oko 5 sati, na temelju suradnje Policijskih uprava vukovarsko-srijemske i brodsko-posavske, policijski službenici su radi utvrđivanja zakonitosti ulaska u Republiku Hrvatsku na sjevernom odmaralištu autoceste A3, naspram Bošnjaka, zaustavili osobni automobil marke Ford slovenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnji državljanin Švicarske konfederacije, a u kojem je prevozio šest državljana Republike Turske – javlja policija i nastavlja o cijelom slučaju…

– Ubrzo, a na temelju policijskog profiliranja i utvrđivanja legaliteta prelaska državne granice, odnosno sumnjajući da je drugim osobama nezakonito omogućio ulazak u Republiku Hrvatsku, na autocesti je zaustavljen i osobni automobil BMW kosovskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 31-godišnji državljanin Republike Kosovo.  

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili smo da su vozači navedenih vozila, 22-godišnji državljanin Švicarske konfederacije i 31-godišnji državljanin Republike Kosovo, omogućili navedenim državljanima Republike Turske (30-godišnji muškarac, dvije žene u dobi od 22. i 33. godine, a među njima su i jedan muški maloljetnik te dvoje djece)  da nedozvoljeno uđu u Republiku Hrvatsku.

– Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnice Šengenskog sporazuma 22-godišnji državljanin Švicarske Konfederacije i 31-godišnji državljanin Kosova su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

– Državljani Republike Turske su u skladu sa zakonskim propisima, budući su izrazili namjeru za međunarodnu zaštitu, prevezeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Kutini – zaključuje se u policijskom priopćenju.

Foto: Pixabay (ilustracija)