28. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Između paleta u prikolici ‘nagurao’ 30 Turaka i stigao na granicu!

1 min read
- Utvrđeno je da se radi o 30 državljana Republike Turske, kojima je sukladno odredbama Zakona o strancima odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku te su vraćeni u Bosnu i Hercegovinu.
kamion kotač

-Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 13. ožujka, oko 22.15 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski i carinski službenici kontrolirali su teretni automobil s priključnim vozilom kojim je upravljao 28-godišnji državljanin Republike Hrvatske – javlja policija i dodaje…

– Zbog sumnje da se u priključnom vozilu nalaze skrivene osobe, obavljena je detaljna kontrola, kojom prilikom je u tovarnom prostoru priključnog vozila između paleta s robom pronađeno 30 osoba.

– Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 28-godišnjak iz koristoljublja omogućio stranim državljanima nedozvoljen ulazak u Republiku Hrvatsku.

– Utvrđeno je da se radi o 30 državljana Republike Turske, kojima je sukladno odredbama Zakona o strancima odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku te su vraćeni u Bosnu i Hercegovinu.

– Policijski službenici su 28-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnice Šengenskog sporazuma predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Foto: Pixabay (ilustracija)