28. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Prodao drogu maloljetniku! Kada ovaj nije imao novca, istukao ga i uzeo mu mobitel!

1 min read
- Protiv okrivljenika je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela - zaključuje DORH.

– Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1998.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz čl. 190. st. 3. u svezi sa st. 1. Kaznenog zakona/11 i kaznenog djela protiv imovine iznudom iz čl. 243. st. 3. u svezi st. 1. KZ/11 – javlja DORH i nastavlja…

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 25-godišnjak točno neutvrđenog dana početkom veljače 2023. godine, u Đakovu, iako svjestan da je prodaja droge zabranjena i da je oštećenik (2005.) dijete, odnosno osoba koja nema navršenih 18 godina života, postupio unatoč tome, odnosno suprotno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

– Osnovano se sumnja da je, sukladno prethodnom dogovoru, na prostoru autobusnog kolodvora prodao oštećeniku 50 grama droge tipa marihuana u zamjenu za novčani iznos od 300,00 eura, koji mu je trebao predati u roku od dva tjedna.

– Osnovano se sumnja da je u večernjim satima 27. veljače 2023., u Đakovu, u nakani da se okoristi, presreo dijete (2005.) i zatražio da mu preda 300,00 eura koje mu duguje za drogu marihuanu, a kako je to prethodno opisano, no kako oštećenik nije imao novac, otvorenim ga je dlanom udario u lice, a potom još dva puta šakom u glavu, nakon čega mu je uzeo mobitel i zadržao ga za sebe.

– Protiv okrivljenika je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela – zaključuje DORH.

Foto: Pixabay (ilustracija)