30. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ako ste htjeli ‘samo nešto pitati’… A dolazi i ‘Zubić vila’! Dentalni ‘faks’ otvara vrata!

3 min read
- Doktori dentalne medicine u istom vremenu bit će na raspolaganju i zainteresiranima za neki od neinvazivnih estetskih zahvata poput filera, botoksa ili mezoterapije.

– Subotnja špica u zubarskim stolcima – naslovili su najavu s Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo i MC Mursa, jer u subotu otvaraju svoja vrata za sve koji ‘žele samo nešto pitati’, a dolazi im i Zubić vila.

Naime, Dan otvorenih vrata povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja održava se u subotu, 18. ožujka od 8 do 13 sati, u Hadrijanovoj 10E, odnosno u ambulantama Fakulteta dentalne medicine i zdravstva.

– Ovo je idealna prilika i za sve roditelje koji ne znaju kako odvesti svoje dijete prvi put kod zubara, iako već znaju da dijete možda muči karijes da dođu u Medicinski centar Mursa Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo i obave prvi pregled jer samo ove subote osim četiri doktora dentalne medicine i tehničara najmlađe goste dočekuje i prava pravcata Zubić vila. Zubić vila je tu da ohrabri, drži za ruku, uruči balon i diplomu za hrabrost, a najhrabriji će dobiti i suvenir za sjećanje na prvi posjet – najavljuju s ‘faksa’, dodajući još ponešto statistike, ali i svakako razloge zbog kojih trebate naići do njih u subotu…

– Statistika kaže da 11 % građana Hrvatske nema svog zubara, a prosječan dvanaestogodišnjak u Hrvatskoj ima oko pet komada karijesa. No, u Osijeku to ne mora biti tako jer mi imamo svoj Fakultet dentalne medicine i zdravstva. Upravo je ovaj Fakultet prije tri mjeseca (prosinac 2022. ) izbacio prvu generaciju od 48 novih doktora dentalne medicine. Upravo ti, neki od najboljih stručnjaka dentalne medicine, koji su ujedno i predavači na osječkom Fakultetu dentalne medicine u subotu (18. ožujka) čekaju sve one koji žele “samo nešto pitati” da dođu na Dan otvorenih vrata.

– Glavni razlog je Svjetski dan oralnog zdravlja, koji se svake godine obilježava 20. ožujka pa Fakultet dentalne medicine sa svojim Medicinskim centrom Mursa dva dana ranije otvora svoja vrata za sve male i velike koji imaju neki problem sa zubima. U Hadrijanovoj 10 E u subotu čekaju četiri stomatološka stolca i četiri doktora dentalne medicine.

– Ovo je idealna prilika za sve one koje muči neki problem dentalnog zdravlja, a neugodno im je pitati, ne znaju koga bi pitali ili se boje da ne mogu samo pitati i izaći iz ambulante da dođu i obave pregled bez obaveze. Sve je besplatno i bez obaveze. Zanimljivo je da jedan obični pregled traje otprilike tek pet minuta!

– Za sve one koji noću škripe zubima na znanje se daje i da se upravo na ovom mjestu rade i individualne udlage po mjeri. Ovo je idealna stvar i za sportaše koji se bave kontaktnim sportovima. Stoga se u subotu uoči Svjetskog dana oralnog zdravlja subotnja špica u Osijeku seli u ambulante dentalne medicine Medicinskog centra Mursa i Fakulteta za dentalnu medicinu.

– Doktori dentalne medicine u istom vremenu bit će na raspolaganju i zainteresiranima za neki od neinvazivnih estetskih zahvata poput filera, botoksa ili mezoterapije. Svi koji ne znaju što bi za njih bilo najbolje i gdje bi to uopće izveli mogu ‘samo nešto pitati’ – zaključuje se u najavi.

Foto: Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo i MC Mursa (screenshot)