28. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Uhićeni župan Dekanić i troje policajaca!? Prometna u Cerni otprije godinu dana!?

1 min read
Akciju vodi PNUSKOK, a policija i tužiteljstvo još se nisu oglasili o ovom događaju, dodaje Index.hr.

UPDATE, 15.3. 12:25

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Osijek, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su rano jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela protiv službene dužnosti – javila je policija i dodala…
 
Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba među kojima je i nositelj izvršne vlasti na regionalnoj razini te više policijskih službenika.
 
Tijekom dana provodit će se hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK – Služba Osijek dovest će osobe pritvorskom nadzorniku, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijet će kaznenu prijavu.

— — — — — — — — — — —

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić uhićen je jutros, uz još troje policajaca i još dvije osumnjičene osobe, neslužbeno dozjane Index.hr, a uhićenje je, dodaje se, zbog nezakonitosti povezanih s prošlogodišnjom prometnom nesrećom kod Cerne.

Akciju vodi PNUSKOK, a policija i tužiteljstvo još se nisu oglasili o ovom događaju, dodaje Index.hr.

Naime, kako pretpostavlja Index.hr, uhićenja se odnose na prometnu nesreću otprije godinu dana. On, župan Dekanić, tvrdio da je bio tek suvozač, kao što je zaključeno i u policijskom izvješću, no mediji su prenosili tvrdnje svjedoka kako je župan sjedio za volanom u službenom vozilu, dodaje Index.

Tko je zaista upravljao…!?

Foto: Pixabay (ilustracija) 

Facebook Comments