21. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dekanić uskoro u pritvoru!? Kriminalističku istragu provodi PNUSKOK iz Osijeka!

1 min read
- Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba među kojima je i nositelj izvršne vlasti na regionalnoj razini te više policijskih službenika.

– Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Služba Osijek, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su rano jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela protiv službene dužnosti – javila je upravo policija, dodajući…

– Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba među kojima je i nositelj izvršne vlasti na regionalnoj razini te više policijskih službenika.

– Tijekom dana provodit će se hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK Služba Osijek dovest će osobe pritvorskom nadzorniku, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijet će kaznenu prijavu – zaključila je polcija u svom priopćenju, oglasivši se nakon što su mediji s nestrpljenjem čekali nove informacije…

Naime…

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić uhićen je jutros, uz još troje policajaca i još dvije osumnjičene osobe, neslužbeno doznaje Index.hr, a uhićenje je, dodaje se, zbog nezakonitosti povezanih s prošlogodišnjom prometnom nesrećom kod Cerne.

Naime, kako pretpostavlja Index.hr, uhićenja se odnose na prometnu nesreću otprije godinu dana. On, župan Dekanić, tvrdio da je bio tek suvozač, kao što je zaključeno i u policijskom izvješću, no mediji su prenosili tvrdnje svjedoka kako je župan sjedio za volanom u službenom vozilu, dodaje Index.

Tko je zaista upravljao…!?

Foto: Pixabay (ilustracija)