29. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Pokušaj otmice djeteta u Čvrsničkoj? Policija nije utvrdila nikakve elemente kaznenog djela!

1 min read
Neslužbeno doznajemo kako je policija obavila brojne obavijesne razgovore, kao i da roditelji mogu odahnuti.

Pokušaja otmice nije bilo. Iščitava se to jasno iz izrečenog iz Policijske uprave osječko-baranjske. Iako se društvenim mrežama poput vihora jučer proširila vijest o pokušaju otmice djeteta u Čvrsničkoj ulici u Osijeku, učenika OŠ Ivana Filipovića, iz policije nam je rečeno kako elemenata kaznenog ili prkršajnog djela nije bilo.

Naime, policija je dojavu primila jučer, u petak, 24. ožujka, u 12:22 sati, potvrđuje nam za OsijekExpress službenica za odnose s javnošću PU OBŽ Kristina Vukojević Rac, ali i dodaje kako kriminalističkim istraživanjem nisu utvrđeni elementi kaznenog djela. Kao ni prekrašaja.

U međuvremenu je objava na društvenim mrežama podijeljena, zacijelo, stotinama puta, ali je činjenično stanje kako policija nije našla elemente pokušaja otmice.

Neslužbeno doznajemo kako je policija obavila brojne obavijesne razgovore, kao i da roditelji mogu odahnuti.

Inače, društvenim mrežama se dijelio ‘screenshot’ poruke koje su roditelji, zacijelo, dijelili među sobom putem neke od aplikacija, koja je sadržavala i spomenute elemente naziva ulice i škole, ali i fotografije dvojice muškaraca i, možemo samo pretpostaviti, njihovog automobila.

I zaključno – navodna, neprovjerena, neslužbena, ‘rekla-kazala’ informacija je da su dvojica muškaraca jela burek i djetetu, koje je ‘zurilo’ u njih, viknula nešto poput ‘Što gledaš!? Ukrast ću te…’.

A to, nije bila namjera, već zafrkancija…

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)