1. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Istražni zatvor za 23-godišnjaka koji je pijan ‘pomeo’ dijete (11) i 18-godišnjaka i pobjegao!

2 min read
- Sudac istrage prihvatio je ovaj prijedlog i 23-godišnjem osumnjičeniku odredio istražni zatvor iz navedenih osnova - zaključuje DORH.

– Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je 27. ožujka 2023., po primitku kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke, ispitalo hrvatskog državljanina (1999.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 3. i 1. Kaznenog zakona i nepružanja pomoći iz članka 123. stavak 2. KZ-a – javlja danas DORH i nastavlja…

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 23-godišnjak 25. ožujka 2023., u okolici Novske, protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, upravljao osobnim automobilom iako mu je prethodno poništena vozačka dozvola i pod utjecajem alkohola (najmanje 2,30 g/kg) te je uslijed neprilagođene brzine vozilom sletio s kolnika i udario u dvojicu pješaka (hrvatski državljani, 2004. i 2011.) koji su bili na biciklističkoj stazi pored svojih bicikala.

– U prometnoj nesreći je 18-godišnji oštećenik lakše ozlijeđen, dok je 11-godišnje dijete zadobilo osobito teške ozljede glave i tijela.

– Osnovano se sumnja da se 23-godišnji osumnjičenik nakon toga, iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe i druge, udaljio s mjesta događaja bez da je nazvao policiju i hitnu medicinsku pomoć radi pružanja pomoći osobama koje je ozlijedio.

– Sucu istrage Županijskog suda u Sisku je, nakon provedenog ispitivanja, predloženo određivanje istražnog zatvora protiv 23-godišnjeg osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).

– Sudac istrage prihvatio je ovaj prijedlog i 23-godišnjem osumnjičeniku odredio istražni zatvor iz navedenih osnova – zaključuje DORH.

Foto: Pixabay (ilustracija)