28. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Oglasio se DORH: Zaprimljena kaznena prijava protiv vozačice koja je ostavila ozlijeđeno dijete ležati!?

2 min read
- Postoji osnova sumnje da je prednjim dijelom osobnog automobila udarila u tog pješaka koji je uslijed opisanog pao na kolnik i zadobio teške tjelesne ozljede.

– Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru zaprimilo je kaznenu prijavu Policijske uprave vukovarsko-srijemske podnesenu protiv osumnjičene državljanke Republike Hrvatske (1984.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenih djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1. i 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela nepružanje pomoći iz čl. 123. st. 2. KZ-a – javlja DORH i pojašnjava o kojem slučaju riječ…

– Iz dostavljenog proizlazi osnova sumnje da je osumnjičenica počinila navedena kaznena djela 25. ožujka 2023. oko 19:00 sati u Vukovaru, kada je upravljajući osobnim automobilom marke VW Golf; svjesna da se približava obilježenom pješačkom prijelazu te lakomisleno smatrajući da neće doći do štetnih posljedica; propustila smanjiti brzinu kretanja osobnog automobila tako da može pravodobno zaustaviti osobni automobil i propustiti pješaka (2007.) koji je stupio na kolnik.

– Postoji osnova sumnje da je prednjim dijelom osobnog automobila udarila u tog pješaka koji je uslijed opisanog pao na kolnik i zadobio teške tjelesne ozljede.

– Proizlazi osnova sumnje i da se osumnjičenica, svjesna da je navedeni pješak u kojeg je prethodno udarila osobnim automobilom ostao ležati na tlu, propustila zaustaviti i pružiti mu pomoć premda je to mogla učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga. 

– Ovo državno odvjetništvo je, nakon primitka navedene kaznene prijave, zatražilo od Nacionalne memorijalne bolnice „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar dostavljanje dokumentacije o utvrđenim tjelesnim ozljedama žrtve te je sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru predloženo održavanje dokaznog ročišta radi ispitivanja žrtve-djeteta, a Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ naloženo je provođenje toksikološkog vještačenja uzoraka krvi i urina izuzetih od osumnjičenice – zaključuje DORH.

Foto: Pixabay (ilustracija)