28. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Radno vrijeme’ policije preko blagdana: Od 0 do 24! Pojačane mjere i nadzor na cestama!

1 min read
- Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere - dodaju.

Foto: MUP (arhiva, ilustracija)

Za vikend i blagdane možete se ‘opustiti’, ali odgovorno i tako da ne zamarate druge, a posebno da ne sjedate za volan. Taj dio je izvan kategorije. To je zabranjeno.

– U nadolazećem vikendu provesti će se pojačane mjere usmjerene na prekršaje prekoračenja brzine kretanja, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela, kao i drugim težim prometnim prekršajima (upravljanje pod zabranom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, oduzimanje prednosti prolaska pješacima i dr.) – najavila je Policijska uprava osječko-baranjska, a isto javljaju i druge slavonske PU…

– Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

– Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere – dodaju.

Foto: MUP (screenshot, arhiva, ilustracija)