29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Najava iz osječkog KC-a: 3 predstave, 5 izvedbi, sve iz Osijeka! Ima već i rasprodanih…

2 min read
- U ponedjeljak, 24. i u utorak, 25. travnja s početkom u 18.15 sati u Maloj dvorani KC-a na rasporedu su dvije nove izvedbe predstave „Majkemi“ u režiji Stjepka Galovića Kandžije.

– U tjednu 24.-29. travnja u Kulturnom centru Osijek možete pogledati nove izvedbe predstava nastalih u produkciji Kulturnog centra koje su u ovoj godini obogatile kulturnu scenu grada s tri nova kazališna naslova – javljaju iz KC-a i nastavljaju…

– U ponedjeljak, 24. i u utorak, 25. travnja s početkom u 18.15 sati u Maloj dvorani KC-a na rasporedu su dvije nove izvedbe predstave „Majkemi“ u režiji Stjepka Galovića Kandžije.

– Nova generacija osječkih glumaca: Hana Schӧnfeld, Grgur Grgić i Matko Duvnjak Jović, igraju naslovne uloge u ovoj predstavi koja na scenu KC-a postavlja jednu osječku priču, osječkog autora, s osječkim glumcima, slengom i pjesmama, o osječkom životu, koju svaki, a osobito mladi čovjek, može razumjeti kao da je njegova osobna.

– Predstava je namijenjena prvenstveno mladoj publici, srednjoškolcima i studentima.

– U četvrtak i petak, 27. i 28. travnja s početkom u 20.00 sati, ukoliko još niste, pogledajte predstavu „Plišana revolucija“ osječkog dvojca autora : redatelja Vanje Jovanovića i dramaturga Mateja Sudarića.

– Naslovne uloge u ovoj kazališnoj predstavi tumače sjajni mladi osječki glumci: Vedran Dakić, Sara Moser, Mateja Tustanovski, Nikola Radoš i Davor Tarbuk.

– U subotu, 29. travnja s početkom u 20.00 sati provjerite zašto i nakon skoro 20 izvedbi, publika i dalje zadovoljno i s osmijehom na licu izlazi s predstave „Nemoš pobjeć od nedjelje“ nastaloj prema popularnom tekstu nagrađivane hrvatske autorice Tene Štivičić, u izvedbi predstavnika svijetle osječke  kazališne sadašnjosti i budućnosti – Antonije Mrkonjić i Dominika Karaule – zaključuju iz KC-a u pozivu.

IZVEDBE U TRAVNJU – Mala dvorana Kulturnog centra Osijek – Prodaja ulaznica: Na porti Kulturnog centra Osijek(Trpimirova 2/a, Osijek) svaki dan (osim nedjelje) od 7-22 sata.

MAJKEMI – Ponedjeljak, 24.4./18.15 sati – Utorak, 25.4./18.15 sati (!RASPRODANO!) – Cijena ulaznice: 5,00 eura

PLIŠANA REVOLUCIJA – Četvrtak, 27.4./20.00 sati – Petak, 28.4./20.00 sati – Cijena ulaznice: 7,00 eura

NEMOŠ POBJEĆ OD NEDJELJE – Subota, 29.4./20.00 sati – Cijena ulaznice: 5,00 eura

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)