29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Službeno je započeo ITF turnir Osijek Open 2023. Brnić: “Turnir je iznimno jak i kvalitetan”

2 min read
Prvi će mečevi 1. kola početi u 10 sati, u četvrtak slijedi 2. kolo, u petak 3., a u subotu polufinalni mečevi. U nedjelju, 30. travnja, na rasporedu su finala.

Turnir je, nakon dva dana kvalifikacija, službeno otvoren u utorak, a otvorenju su nazočili Dubravko Ižaković, glavni tajnik Športske zajednice Osječko -baranjske županije, Bruno Mandić ispred Osječkog teniskog saveza, predsjednik teniskog kluba Tennis Talents Osijek Ante Brnić i glavni trener kluba Davor Grgić.

Od nedjelje, 23. travnja, na terenima u osječkom Perivoju kralja Tomislava igraju se mečevi za kvalifikacije u glavni dio sve snažnijeg teniskog ITF turnira Osijek Open 2023. vrijednog 25.000 dolara. Turnir organiziraju TK Tennis Talents Osijek i HTS, uz pokroviteljstvo Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

– S velikim veseljem nastavljamo tradiciju započetu prošle godine. Ponovno imamo turnir ženske konkurencije nakon čega slijede i muški tenisači. Možemo potvrditi da je ovogodišnji ženski turnir iznimno jak i vrlo kvalitetan. Imamo 15-ak igračica u top 300 sa WTA rang liste – na ovogodišnji se turnir osvrnuo Ante Brnić.

Osim što je ovo natjecanje savršena prilika osječkim mladim tenisačicama za sudjelovanje na profesionalnom turniru i prikupljanje bodova, izrazito je važno i za sport Osječko -baranjske županije. Ona je, podsjeća Ižaković, 2024. godine i europska regija sporta, a ovakva su natjecanja iznimno važna za popularizaciju kako sporta, tako i tenisa.

Važnosti popularizacije sporta itekako su svjesni u teniskom klubu Tennis Talents Osijek pa, uz dvotjedni ITF turnir u Perivoju kralja Tomislava, najavljuju i tri Kids day -a. Jedan je na rasporedu već u četvrtak u Antunovcu, u subotu slijedi glavni na osječkom Trgu slobode, a zadnji će se održati u vrijeme muških turnira u Ivanovcu.

Volju i angažman organizatora prepoznaju i iz Osječkog teniskog saveza

– Vrlo je važno za tenis kao sport da ovo zaživi, a organizatori iz godine u godinu pokazuju visoku kvalitetu organiziranja. Dovode vrhunske igrače iz raznih krajeva svijeta, a zadovoljan sam i što su sve naše igračice dobile priliku sudjelovati u jednom ovakvom eventu. Siguran sam da će im to uvelike pomoći u razvoju što je i cilj Osječkog teniskog saveza – staknuo je Bruno Mandić.

Kvalifikacije za glavni turnir u ženskoj konkurenciji završile su jučer, a danas počinje glavni turnir za tenisačice. U pojedinačnoj će konkurenciji nastupiti hrvatske tenisačice Antonija Ružić, Petra Marčinko, Tena Lukas, Lea Bošković, Chiara Jerolimov, Iva Primorac, Luna Ivković i Lucija Ćirić Bagarić.

Prvi će mečevi 1. kola početi u 10 sati, u četvrtak slijedi 2. kolo, u petak 3., a u subotu polufinalni mečevi. U nedjelju, 30. travnja, na rasporedu su finala.

Foto: TKTTOS (screenshot)