29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dan jazza u Osijeku! Na livadi, ispred Tvrđe… Nastupa šest jazz sastava!

2 min read
...redom nastupaju - Goran Jurić, Sing Song Swing, Munguru, The Morenos, Nera & Updown i Big Band Osijek.

– Udruga Partwish i ove godine organizira Međunarodni dan jazza u Osijeku i tom će se prilikom 30. travnja u Tvrđi, na Livadi, ispred Udruge Slama, od 17 sati, održati manifestacija koja uključuje nastup šest jazz sastava… – javljaju iz Udruge i pozivaju vas da se pripremite…

Jer, redom nastupaju – Goran Jurić, Sing Song Swing, Munguru, The Morenos, Nera & Updown i Big Band Osijek, band koji sam broji preko 20 glazbenika.

– Ovo je već šesta godina kako se JazzDayOsijek organizira u istom organizacijskom timu, a osim udruge Partwish, u jednom segmentu aktivnosti sudjeluju i udruge (okupljeni zajedno oko saveza udruga Šibica), a to su udruge: Slama, Plesni studio Shine, Društvo Naša djeca grada Osijeka, ReArt, te LumenArtist sa svojim svjetlosnim projekcijama na zgradi prostora iza Livade – dodaju iz organizacije i nastavljaju…

– Izuzetno nam je zadovoljstvo što se manifestacija događa ponovo na The Livadi, na mjestu odakle je jazz glazba u ovom organizacijskom timu prvi put i odjeknula. Gledatelji/slušatelji možda pamte i dvogodišnju vožnju u prikolici tramvaja (2020. i 2021. godine), kada je Jazz Day organiziran na način da su glazbenici svirali u prikolici koju je vukao tramvaj, čime se osiguralo da se jazzy vibracije čuju diljem grada Osijeka.

Projekt je, inače, kazuju iz udruge, pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, financijski je podržan od Osječko-baranjske županije, a iz Kulturnog centra Osijek stigla je tehnička pomoć.

– Događaj započinje od 17 sati, a budući da je na otvorenom, pozivamo sugrađane da se toplije obuku, jer će koncert trajati i nakon što sunce zađe, pa predlažemo da posjetitelji ponesu dekicu/jastučiće na kojima će moći sjediti i zajedno s nama uživati u zvucima jazza na livadi – zaključuje se u pozivu.

Foto: Pixabay (ilustracija)