18. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Bi, ne bi!? ‘Mijau na vrućem krovu’! Na kraju, pred noć, vatrogasci spašavali mačku!

1 min read
...baš kao i kod ljudi, dogodi se neki 'klik' pa više od opreza i straha ne zna sama sići.

Naravno da mačka može sama niz krov. Napokon, kako se onamo i popela. Ali, baš kao i kod ljudi, dogodi se neki ‘klik’ pa više od opreza i straha ne zna sama sići. Tako je bilo i u Požegi jučer.

Primicala se već noć, bilo je 19:17 sati kada je u Javnu vatrogasnu postrojbu stigla dojava o potrebi spašavanja životinje s krova kuće.

I nije bilo premišljanja, izbora… požeški vatrogasci krenuli su s dizalicom i krpom i u nedjelju navečer na intervenciju, a sve kako bi mačak ili mačka sigurno sišao/la s krova.

– 7. svibnja 2023. godine u 19:17 sati zaprimljena dojava o potrebu spašavanja životinje s krova kuće – napisali su sinoć požeški vatrogasci, dodajući kako su na intervenciju krenuli s navalnim vozilom i ekipom vatrogasaca iz četvrte smjene toga dana.

– Mačka je spašena sa sljemena krova kuće – napisali su u nastavku, dodajući i kako su se u postrojbu s intervencije vratili u 19:48 sati, odnosno pola sata kasnije, cca.

Kako je razvidno na fotografijama, mačka je stigla na sam vrh krova, zavlačila se pod lim dimnjaka. Iako ‘ima 9 života’, svaki joj je dragocjen.

Foto: JVP Požega, Facebook (screenshot)