24. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO ITF Osijek Open osvojio Austrijanac Neil Oberleitner! “Jako je lijep grad, uživao sam ovdje”

2 min read
Turnir su organizirali TK Tennis Talents Osijek i HTS, uz pokroviteljstvo Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Nedjelja i finale u muškoj pojedinačnoj konkurenciji označili su završetak još jednog teniskog ITF turnira Osijek Open 2023. U finalnom je meču protiv Egipćanina Mohameda Safwata (508.) sa 6:4, 6:3 slavio 23 -godišnji Austrijanac Neil Oberleitner (644.) koji je u polufinalu izbacio domaćeg Luku Mikruta, a u četvrtfinalu Osječanina Mateja Dodiga. Neilu je ovo drugi naslov na ITF World Touru.

– Jako sam sretan, uvijek je lijepo osvojiti turnir, posebice ovdje u Osijeku. Jako je lijep grad, uživao sam ovdje. Probao sam odličnu hranu, igrao dobar tenis, nekoliko teških mečeva protiv mladih hrvatskih tenisača, iza mene je, uglavnom, jako dobar tjedan – kazao je.

Osijek i Osječani posljednjih su 14 dana imali priliku pratiti odličan tenis u Perivoju kralja Tomislava. Izuzimajući izvjesnu stanku u tradiciji, Osijek je drugu godinu zaredom bio domaćin teniskom natjecanju u ženskoj i muškoj konkurenciji, a na kojem su, samo među djevojkama, nastupile tenisačice s 3 kontinenta i 20-ak zemalja, među kojima je 20 igračica među prvih 300 na WTA ljestvici. U muškoj su konkurenciji nastupili tenisači iz Austrije, Italije, Mađarske, Slovenije, Indije, Australije, Japana, Bosne i Hercegovine, Srbije, Češke, Argentine, Egipta, a za naslov se borilo i devet domaćih predstavnika.

Turnir su organizirali TK Tennis Talents Osijek i HTS, uz pokroviteljstvo Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

– Ovih smo 14 dana u Perivoju kralja Tomislava pratili izuzetno kvalitetne turnire u muškoj i ženskoj konkurenciji. Samo je u ženskoj konkurenciji 20 -ak igračica u top 300 sa WTA rang liste. Jedan od najvećih benefita cijelog turnira je i prilika mladim Osječkim igračicama i igračima za sudjelovanje na profesionalnom turniru. Nastupili su igrači i igračice iz raznih krajeva svijeta i vjerujemo da je to i izvrsna turistička priča za grad. U razgovoru s gostima potvrdili smo kako su svi zadovoljni Osijekom i turnirom i nadamo se kako ćemo tu tradiciju nastaviti i iduće godine – istaknuo je Ante Brnić, predsjednik teniskog kluba Tennis Talents Osijek.

Naslov je u ženskoj konkurenciji osvojila Slovenka Veronika Erjavec, 290. tenisačica svijeta pobjedom nad domaćom Tenom Lukas (233.), a u parovima su slavile Čehinje Dominika Šalkova i Julie Struplova.

U muškoj su konkurenciji parova slavili domaći -Zvonimir Babić i Luka Mikrut slavili su protiv Nikole Bašića i Rusa Pavela Verbina.

Foto: OsijekExpress.com