1. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Osijeku 1. simpozij hitne medicine! Okupio više od 200 stručnjaka iz zemlje i inozemstva!

1 min read
Simpozij je okupio oko 200 stručnjaka iz cijele Hrvatske i inozemstva, a cilj mu je unaprijediti kvalitetu pružanja hitne medicinske pomoći.

U osječkom Nadbiskupskom vikarijatu u petak je u povodu 10. obljetnice osnutka Objedinjenog hitnog prijma pri KBC-u Osijek otvoren dvodnevni, 1. simpozij hitne medicine.

Simpozij je okupio oko 200 stručnjaka iz cijele Hrvatske i inozemstva, a cilj mu je unaprijediti kvalitetu pružanja hitne medicinske pomoći.

U ime Grada Osijeka, koji osječkom KBC pruža kontinuiranu podršku, sudionike je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Florijančić koji je podsjetio kako je KBC Osijek osnovan 1874. godine, a Stanica za hitnu medicinsku pomoć, danas Zavod za hitnu medicinu OBŽ 1978.

Dodao je kako će prijam i opservacija pacijenata biti podignuti na novu razinu s obzirom na to da se u drugoj polovini godine OHBP useljava u novu zgradu.

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić rekao je kako Županija u suradnji s Gradom, KBC-om i Vladom RH sudjeluje u izgradnji nove zgrade Objedinjenog hitnog bolničkog prijema ističući kako će se pacijentima pružati najbolja moguća skrb.

Organizatorica Simpozija, dr. Vedrana Makarović naglasila je želju da liječnici iz cijele Hrvatske i inozemstva na simpoziju međusobno razmijene iskustva i vještine, ali i da privuku nove mlade stručnjake u odabiru ove grane medicine.

Tekst i foto: Grad Osijek