28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sladoled i kućice na osječkoj Kopiki! Gdje točno i koliko će ih biti…?

2 min read
...nas je, kao one koji će ljetnu žegu 'gasiti' na Kopiki, zanimalo gdje će stajati ledenice i kućice i koliko će ih biti.

Grad Osijek je objavio dva natječaja koja se tiču Copacabane i naše skore kupališne sezone. Objavljeni su javni natječaj za zakup dijelova zemljišta radi postavljanja ledenica za prodaju sladoleda, kao i natječaj za zakup dijelova zemljišta s montažnim kućicama.

Da se ne lažemo, kao netko tko se neće natjecati za zakup zemljišta, mi se nismo u iščitavanju natječaja bavili kondicijama. Oni koji to žele, mogu na mrežnim stranicama Grada Osijeka. A nas je, kao one koji će ljetnu žegu ‘gasiti’ na Kopiki, zanimalo gdje će stajati ledenice i kućice i koliko će ih biti.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Tako u natječaju stoji da se za postavljanje ledenica za prodaju sladoleda iznajmljuju dvije lokacije na prostoru Kopike, s južne strane bazenskog kompleksa uz ulaz i sa sjeverne strane bazenskog kompleksa uz nogostup, koji spaja ‘vodeni bar’ i olimpijski bazen.

Važno je to znati radi dobrog ‘lociranja’ ručnika, a i da ja lakše pogledom ispratiti klince kada ih s par kovanica eura pošaljete po kakav kornet ili onaj na štapiću.

U natječaju se, nadalje, ne precizira kada počinje kupališna sezona, ali kako se ponude primaju do 23. svibnja, na vrijeme se počelo i zacijelo se svi nadamo brzom dolasku toplog vremena.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

A kada je riječ o zakupu dijelova zemljišta s montažnim kućicama, one će biti svaka od po 6 ‘kvadrata’, na ukupno pet položaja, odnosno lokacija, previđa natječaj.

Njih 4 imaju namjenu definiranu kao priprema i prodaja brze hrane, plodina i slastica, a posljednja, peta je za prodaju sezonskog voća i pripravaka od voća, za primjerice voćne salate, smoothies… Nisu predviđene za prodaju pića, kaže natječaj.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Sukladno situaciji položaja dijelova zemljišta s montažnim kućicama, one će biti uokrug postavljene na prostoru između dvaju bazena.

Foto: Grad Osijek (screenshot, arhiva, ilustracija)