1. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Osijeku ‘hodali za život’ vijećnici Ricl, Legetin, Đapić… Ovaj vikend se nastavlja ‘hodanje’ u Slavoniji!

2 min read
...na skup u Osijeku došlo je i nekoliko vijećnika Grada Osijeka. Sami su objavili na društvenim mrežama iz Domovinskog pokreta, među kojima su 'hodali za život' Jesenka Ricl i Petar Kopunović Legetin. Hodao je i Ante Đapić, nezavisni vijećnik.

Prošle subote u Osijeku je održan 4. Hod za život, sve pod geslom Ne zaustavljaj otkucaje moga srca! Samo daj mi ljubav… Povorka se okupila u u Tvrđi na Trgu Svetog Trojstva, a potom se kretalo Europskom Avenijom do Trga Ante Starčevića. Paralelno s Osijekom, Hod za život održan je i u Zadru, a ovog vikenda slijede nove lokacije, Zagreb i slavonska odrednica Vinkovci.

Organizatori su u Zagrebu pozvali medije da objave snimke djetetovih otkucaja srca, želeći, kako kažu poslati poruku da život počinje začećem, svima koji to negiraju. Grad Zagreb im nije, kažu, odobrio zahtjev za vješanjem zastava na javnim površinama. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nije, zapravo, ni u Osijeku prošlo bez politike. Istina, Grad Osijek se u to nije miješao ni najmanje, ali stranke ponaosob, jesu… Jer, osim ‘kontra poruka’ iz SDP-a i njihovog okupljenog dijela članstva u Tvrđi, među kojima je bila vijećnica Sonja Kovač, Osječanin i saborski zastupnik SD-a Domagoj Hajduković bio je oštar u priopćenju medijima.

– Želim poručiti hodačima i klečavcima, kad budete hodali za slobodu svakog pojedinca, jednakost žena, zaštitu djece i ljubav, bez obzira je li ljubav prema osobi istog ili različitog spola – tada ću klečati i hodati s vama. Do tada Hod za život ostaje samo teror manipulacije jeftinih politikanata – rečeno je prije skupa u Osijeku.

S druge strane, na skup u Osijeku došlo je i nekoliko vijećnika Grada Osijeka, predstavnika stranaka desnice. Sami su objavili na društvenim mrežama iz Domovinskog pokreta, među kojima su ‘hodali za život’ Jesenka Ricl i Petar Kopunović Legetin.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Članovi Domovinskog pokreta podružnice Osječko-baranjske županije, na čelu s predsjednikom podružnice Krešimirom Čabajem i predsjednicom ogranka Osijek Jesenkom Ricl, ovog su vikenda sudjelovali na Hodu za život, koji se po četvrti puta organizirao u Osijeku. Ove godine Hod za život nosi slogan ‘Ne zaustavljaj otkucaje moga srca. Samo daj mi ljubav…’ – napisali su, među ostalim, na Facebooku.

Stigao je i Ante Đapić, vijećnik Grada s Nezavisne liste.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Danas sam sudjelovao u Hodu za život u Osijeku! Bilo je uistinu prekrasno! Dragi Bog podario je sudionicima lijepo vrijeme pa je Hod od Trga Svetog Trojstva u Tvrđi do središnjeg Trga dr. Ante Starčevića protekao u prekrasnoj atmosferi s puno mladih, obiteljima sa djecom i prekrasnim domoljubnim pjesmama, nacionalnim barjacima i transparentima kojima se slavi život od začeća do naravne smrti! Ukupnom sjajnom dojmu nije naštetila niti manja grupica antiprosvjednika u organizaciji lokalnog SDP-a koji su došli i istaknuli svoj transparent… – napisao je Đapić na Facebooku.

Hoće li biti politike u Vinkovcima? Još se nije nije najavio…

Foto: Facebook (screenshot)