1. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Večeras u 19 sati najpoznatiji osječki ‘nebeski brk’ polijeće s Klise u borbu protiv komaraca!?

2 min read
...klopke su pokazale kako je zadnji trenutak, a prvi raspoloživi nakon kišnih dana, da se krene u akciju tretiranja komaraca u Osijeku.

Najpoznatiji osječki ‘nebeski brk’ poletjet će večeras u 19 sati s Klise, dvomotorcem BN2B-20 Islander. Naravno, dozvole li vremenske prilike, a sve se čini kako za to neće biti zapreka.

U ‘prijevodu’ to znači kako će Miroslav Vlašić večeras poletjeti iznad okolice Osijeka, razumije se, bude li zamišljeno u prvom naletu i nad gradom, a kako bi obavio prvi aviotretman komaraca u Osijeku i okolici, sukladno angažmanu Grada Osijeka i preporukama NZJZ-a Osječko-baranjske županije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Letjet će se i kasnije tijekom vikenda, najavljeno je iz Grada.

Jer, klopke su pokazale kako je zadnji trenutak, a prvi raspoloživi nakon kišnih dana, da se krene u akciju tretiranja komaraca u Osijeku.

Kako neslužbeno doznajemo, Vlašić čeka ‘kao zapeta puška’, jer veseli se i letenju i ‘spašavanju grada’. A obiteljska tvrtka je prošle godine nabavila spomenuti zrakoplov, jer njime može letjeti i iznad grada, što ranije nije bio slučaj kada se zaprašivanje obavljalo s AN-2, odnosno ruskim pouzadnim, ali starim avionom Antonov.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Podsjećamo, Grad Osijek, odnosno zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin, jučer je na konferenciji za novinstvo najavio opsežan tretman komaraca i larvi u Osijeku i okolici, a gdje će Osijek, po prvi puta ove godine, sufinancirati i drugim općinama u okolici ‘spašavanje’ od komaraca.

Jer, da se razumijemo, Osijek ‘uzgaja’, zapravo, svega 5% svojih komaraca, a čak 95% dolijeće iz okolinih općina. Napokon, dobivene su dozvole i za tretman rubnih dijelova Kopačkog rita.

Foto: Facebook (screenshot)