15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Pehar je u rukama, medalje su oko vrata. Nogometašice Osijeka prvakinje su Hrvatske!

2 min read
Matematičkog osiguranja titule i prije posljednjeg kola Prve HNLŽ još su samo danas remizirale sa Splitom (1-1) u Gradskom vrtu i slavlje je moglo početi.

Pehar je u rukama, medalje su oko vrata. Nogometašice Osijeka prvakinje su Hrvatske 24. put! Matematičkog osiguranja titule i prije posljednjeg kola Prve HNLŽ još su samo danas remizirale sa Splitom (1-1) u Gradskom vrtu i slavlje je moglo početi. Pehar pobjedničkoj ekipi uručili su dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

– Uoči utakmice bijelo-plavim djevojkama priznanja je uručila udruga navijača ‘Kohorta’. Za najbolju ŽNK Osijek igračicu sezone proglašena je Izabela Lojna, a priznanje za najbolju strijelkinju lige otišlo je u ruke Lorene Balić. Također, ŽNK Osijek igračice su između sebe, već tradicionalno po završetku sezone, izabrale najbolju suigračicu. U sezoni 2022./2023. to je Mateja Bulut kojoj je dodijeljen trofej ‘Branko Perković’ – javljaju iz kluba i dodaju…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Po završetku utakmice organizirano je svečano proglašenje pobjednika Super Sport 1. HNLŽ.

– Medalje su uručili predsjednik Komisije za ženski nogomet, Josip Kuterovac, izbornik A ženske nogometne reprezentacije Nenad Gračan i dožupan Mato Lukić.

Čestitam u prvom redu igračicama i stručnom stožeru, ali i mojoj upravi, jer smo svi zajedno danonoćno radili za ovaj trenutak. Svi u klubu znaju moja očekivanja, a to je da već od sutra nastavimo raditi maksimalno predano kako bi ovaj klub bio još bolji i uspješni. Sve ove godine radili smo u iznimno teškim uvjetima i ostvarivali vrhunske rezultate, a ono što nam svima želim u budućnosti je da konačno treniramo i radimo u uvjetima kakve klub ovog renome apsolutno zaslužuje – kazao je Bojan Bodražić, predsjednik Uprave ŽNK Osijek.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Sezona je bila izazovna i nimalo laka, iako se to po broju pobjeda ne bi reklo. Djevojke su bile maksimalno fokusirane na zadatke koje smo dogovorili svaku utakmicu i to je bio odlučujući faktor koji je donio prevagu u našu korist u ovom prvenstvu. Želim istaknuti kako ovaj uspjeh nije maksimum moje ekipe. Kvalitetne ljetne pripreme, njihova predanost radu i glad za trofejima će biti presudni segmenti u našim budućim izazovima – dodao je i Goran Ljubojević, glavni trener ŽNK Osijek

– Fantastičan je osjećaj ponovno držati pehar u rukama i znati da se isplatio sav trud i rad koji je cijela ekipa uložila u ovoj sezonu. Izuzetno sam ponosna na svaku igračicu, stručni tim i vodstvo kluba, ovo je pobjeda svih nas. Svi zajedno smo vjerovali u titulu i sanjali ju, sada je tu, radujemo se, slavimo, slijedi predah, a onda snažno nastavljamo naprijed – zaključila je Izabela Lojna, kapetanica ŽNK Osijek.

Foto: ŽNK Osijek