1. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Strava! Pretukao suprugu, a onda policiju napao mačem i mačetom! Jednog policajca ozlijedio…

3 min read
Policiju su pozvala potom djeca, a kada su stigli interventni policajci, napao ih je, piše portal, mačem i mačetom, jednog od njih porezao po trbuhu.

Supruga mu je rekla da ga ne voli, on ju pretukao, a potom i policiju napao mačem i mačetom, a nakon su došli na poziv djece. Slavonac (55) je, naime, teško ozlijedio suprugu (48) nakon što je ona najavila kako ga ostavlja, piše portal Danica.hr.

Policiju su pozvala potom djeca, a kada su stigli interventni policajci, napao ih je, piše portal, mačem i mačetom, jednog od njih porezao po trbuhu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Sve se događalo u večernjim satima, oko 18, na širem području Slavonskog Broda. Supruga je, dodaje portal, ispričala kako je tog dana mužu odlučila reći da ga više ne voli te mu pokazala SMS poruku prijatelja s kojim se tog trena dopisivala.

On je na to poludio, srušio ju na tlo i zadao više udaraca rukama i nogama, po glavi i vratu…

– nanijevši joj ozljede teške naravi u vidu prijeloma lijeve zigomatične kosti, prijeloma nosne kosti bez pomaka, nagnječenja na čelu, ispred lijevog uha, ispod lijevog oka te na stražnjoj strani vrata – prenosi i piše portal Danica.hr, dodajući…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Nakon što su joj djeca pokušala pomoći, u nakani da je zastraši, vikao je: Zaklat ću te, izmasakrirat ću te, ubit ću te, ubit ću nas oboje, otići ćemo oboje s jednim osiguračem! Pritom je držao kuhinjski nož u ruci, dužine oštrice 8,5 cm, kojeg joj je prislonio na potiljak… – nastavlja portal, dodajući kako je žena iza toga pobjegla na ulicu, ali ju je sustigao, nastavljajući prijetiti i vikati…

U presudi koja je donesena ovih dana, dodaje portal, stoji i kako su iz policije stigli oko 19:15 sati, a tri interventna policajca je on potom napao mačem i mačetom, čije su oštrice bile duljine 60 i 51 centimetar.

– Zamahnuo je prema glavi policijskog službenika, koji ga je uhvatio za desnu ruku i prsa te srušio na stolicu, uslijed čega mu je ispao mač, dok ga je mačetom i dalje pokušavao udariti po leđima. Nakon toga ga je drugi policijski službenik svladao uhvativši ga objema rukama za ruke i dršku mačete.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Treći policijski službenik potom mu je primjenom tjelesne snage oduzeo mačetu, uporabivši pritom sredstva za vezivanje. Policajac (prvi nap.a.) zadobio ozljedu u vidu ogrebotine na trbuhu. U službenom vozilu policajcima je vikao: Sve ću vas pobiti kad izađem iz zatvora! – stoji nadalje u presudi.

Slavonac (55) je sve poricao, tvrdeći kako je mačetom pokosio boce sa sokom, a suprugu gurnuo i da je ona udarila glavom u ormar.

– Kad su došli djelatnici policije, ja ih uslijed emocionalnog i psihičkog sloma nisam registrirao kao djelatnike hrvatske policije, nego kao udbaše koji su me vodili na ispitivanja kada sam bio dečko zbog protujugoslavenskih djelatnosti. Dvojica policajaca su me držala, a jedan me je lupio šakom u čelo na što sam ga je upitao: Zar ne može jače? Potom su me i iscipelarili, ali ja sam im sve oprostio. Proslava odlaska supruge me je dovela u pogoršano psihičko stanje… – govorio je, piše portal.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Osuđen je na 2 godine i osam mjeseci bezuvjetnog zatvora. Od kazne mu se oduzima mjesec dana koje je proveo u istražnom zatvoru. Presuda je nepravomoćna.

Foto: Pixabay (ilustracija)