20. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Ispraćaj maturanata u Osijeku i OBŽ uz Quadrillu u petak u podne!

2 min read
Ispraćaj maturanata održat će se u petak, 26. svibnja 2023. godine, u 12:00 sati, i to u šest gradova Osječko-baranjske županije; Belom Manastiru, Valpovu, Donjem Miholjcu, Našicama, Đakovu i Osijeku.

Osječko-baranjska županija ove godine po 17. put organizira ispraćaj maturanata uz plesanje Quadrille. Takav ispraćaj iz srednje škole do sada je imalo više od 45.000 maturanata iz tridesetak srednjih škola s područja Županije, a ove godine u programu će sudjelovati 2.324 maturanata, od kojih 1.435 u gradu Osijeku.

Ispraćaj maturanata održat će se u petak, 26. svibnja 2023. godine, u 12:00 sati, i to u šest gradova Osječko-baranjske županije; Belom Manastiru, Valpovu, Donjem Miholjcu, Našicama, Đakovu i Osijeku.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Uoči ovog događaja danas (24. svibnja 2023. godine) u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku održana je konferencija za medije na kojoj su o svečanom ispraćaju ovogodišnje generacije maturanata govorili zamjenik župana Josip Miletić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade OBŽ Miranda Glavaš-Kul i pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka Sanela Mihalj.  

– Lijepo je u našim gradovima vidjeti mlade u plesu Quadrille, njihove roditelje, bake, djede i druge osobe koje im daju podršku, kao i njihove profesore i učitelje kojima zahvaljujem i za ovu generaciju maturanata. Maturantima koji završavaju školovanje želim brz pronalazak posla i ostanak u Osječko-baranjskoj županiji, a onima koji nastavljaju studiranje želim da uspiju upravo tamo gdje su imali preference, steknu željena zanimanja i potom ostanu ovdje raditi – kazao je zamjenik župana Josip Miletić. Ujedno je apelirao na maturante da se potrude i svojim ponašanjem omoguće da im taj dan ostane samo u lijepom sjećanju te da, kao i maturanti iz Osječko-baranjske županije prethodnih godina, budu primjer kako se obilježava završetak srednjoškolskog obrazovanja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade OBŽ Miranda Glavaš-Kul dodala je da program ispraćaja obuhvaća plesanje plesa Quadrille i snimanje Milenijske fotografije, što radi fotograf Šime Strikoman s 50-metarskih vatrogasnih ljestvi. Maturanti će na Trgu Ante Starčevića u Osijeku svojim tijelima ispisati riječ #LOVE te tako poslati poruku ljubavi, prije svega ljubavi prema sebi, svojoj obitelji, prijateljima, rodnom selu/gradu, regiji i domovini. Nakon plesa maturanti kreću s Trga Ante Starčevića prema amfiteatru na lijevoj obali Drave, gdje Grad Osijek organizira zabavni i glazbeni program.

Tekst i foto: OBŽ