4. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kompa ponovno vozi! Vodostaj pada, Drava usporila, trupci i granje ‘posustali’…

1 min read
- Obavještavamo cijenjene putnike da je kompa ponovno počela prometovati po redovitom redu plovidbe. Želimo Vam ugodnu vožnju! - javili su iz ZOO vrta.

U trenutku kada je Drava počela uzvodno rasti, a nizvodno krenuli plutati trupci i granje, dok je Dunav još bio nizak, a Drava izuzetno brza u svojoj matici, iz ZOO vrta je odlučeno da kompa mora stati dok ne prođe otežavajuća situacija.

Drava je danima poslije rasla, stigla i do Redovnih mjera obrane od poplava, vodostaj naposljetku stigao i do +373 centimetra, što je bilo dovoljno za malo izlijevanja na lijevoj obali kod pješačkog mosta, prema ZOO vrtu, da bi posljednja dva dana, poslije stagnacije vodostaja, zabilježen i njegov pad.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Drava je sinoć u 19 sati bila +367 centimetara. Kako nam je i ranije rečeno, vodostaj neće brzo padati, jer Dunav je narastao, Drava usporila, ali stvorile su pretpostavke za neometanu plovidbu kompe.

– Obavještavamo cijenjene putnike da je kompa ponovno počela prometovati po redovitom redu plovidbe. Želimo Vam ugodnu vožnju! – javili su iz ZOO vrta.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Dakle, po starom voznom redu, kompa ponovno vozi.

Foto: Unikom, Facebook (screenshot)