4. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sutra od 9 do 15 posebna vrsta akcije policije u Osijeku i okolici! ‘Na udaru’ vozači i pješaci!

2 min read
Zakon predviđa čitav niz mogućih prekršaja kada su u pitanju vozači i pješaci.

Neće to biti akcija policija usmjerena na mjerenje brzine, ni alkohola…, već će policija u Osijeku i okolici, na području cijele Osječko-baranjske županije, sutra provesti pojačane mjere uz pješačke prijelaze. ‘Pod povećalom’ će biti jednako i vozači i pješaci.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Na području cijele Policijske uprave osječko-baranjske 25. svibnja će se od 9 do 15 sati provesti pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja oduzimanja prednosti prolaska i prekršaja pješaka – jednom rečenicom su iz policije najavili i saželi svoju namjeru za sutra.

Valja znati…

Zakon predviđa čitav niz mogućih prekršaja kada su u pitanju vozači i pješaci.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Vozač može biti kažnjen zbog ne propuštanja pješaka, pretjecanja preko pješačkom prijelaza, osobito ako su na njemu i pješaci, a postoje i razlike od slučaja do slučaja, ovisno o tome je li i semafor ‘uključen’ u priču ili ne…, do presjecanja kolone pješaka… Uglavnom, spektar kazni ide od svega 60 eura do 900 i više, do oduzimanja vozačke dozvole, na duže razdoblje kod recidiva…

Jednako tako, ni pješaci nisu ‘zaštićeni kao lički medvjedi’. I oni mogu počiniti svojim postupcima brojne prekršaje, od zadržavanja na kolniku, prelaženja ceste gdje za to nije mjesto, ne poštovanja semafora…, ali su jedino kazne za njih nešto niže, uglavnom u rasponu od 30 do 60 eura.

Foto: Pixabay (ilustracija)