29. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO 600-tinjak malih nogometaša na Livani! NK Tomislav i više od 30 ekipa iz 7 zemalja!

2 min read
Turnir raste iz godine u godinu, a danas je na terenu u Livani oko 600-tinjak malih nogometaša.

Na Športsko-rekreacijskom centru kralj Tomislav u Livani se jučer i danas (17. i 18. lipnja 2023. godine) održava 15. po redu Memorijalni turnir Milenko Jerković. Organizatori turnira su NK Tomislav i Nogometna škola mladeži NK Tomislava iz Livane u znak sjećanja na jednog od osnivača ovog kluba.

Natjecatelji dolaze iz 7 zemalja Europe, riječ je o 32 ekipe u kategoriji U11, a turnir se organizira svake godine punih 15 godina, pa čak i u vrijeme kovida kada je organizacija ovako velikog turnira bila iznimno zahtjevna.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Turnir raste iz godine u godinu, a danas je na terenu u Livani oko 600-tinjak malih nogometaša.

– Turnir je krenuo sa četiri ekipe 2009. godine. Svake godine dižemo razinu turnira, trudimo se podići nivo malo gore, imali smo ekipe i iz Kine, imamo dobre kontakte i svake se godine ekipe rado odazovu s obzirom na dobra iskustva koja imaju s našeg turnira.  Memorijalni turnir Milenko Jerković samim brojem sudionika i kvalitetom spada u jedan od najboljih turnira za taj uzrast u cijeloj regiji – rekao je Vladimir Jerković, sportski direktor NK Tomislav iz Livane.

Višegodišnji stalni gosti su ekipe iz Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore.. Hajduk je prošlogodišnji branitelj naslova, a do sada je NK Osijek najtrofejnija momčad turnira.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Odlična organizacija ovako velikog turnira zaslužuje sve čestitke. Napraviti turnir za toliko djece gdje im je osigurano baš sve, od spavanja, obroka i druženja s vršnjacima i to 15 puta za redom je uistinu velika stvar. Drago mi je što ovaj klub kroz memorijalni turnir kojim čuvaju sjećanje na jednog od svojih osnivača ujedno i doprinose razvoju i popularizaciji sporta na ovako visokoj razini – rekao je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

Turnir se završava danas u poslijepodnevnim satima proglašenjem ovogodišnjeg pobjednika i dodjelom pehara, priznanja i medalja najboljem klubu, najboljem igraču, najboljem golmanu i najboljima u drugim nogometnim kategorijama.

Tekst i foto: OBŽ