16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Nizozemski novinari biciklima otkrivaju ljepote kontinenta! Evo ih u Osijeku…

2 min read
Nizozemski novinari pišu za neke od najvažnijih časopisa i portala specijaliziranih za aktivni odmor

U organizaciji Predstavništva Hrvatske turističke zajednice za zemlje Beneluksa u tijeku je putovanje za grupu nizozemskih novinara koje uključuje biciklističku rutu Amazon of Europe, koja se proteže uzduž rijeka Drave i Mure.

Nizozemski novinari pišu za neke od najvažnijih časopisa i portala specijaliziranih za aktivni odmor, poput FietsActief, Pasar, Fietsersbond, Ronreizen, Mountainreporters, Hickleholidays, Soul Media-Electrified E-Bike Magazine, The outdoors The bike. Jedan od novinara i sudionika ovog putovanja je član organizacijskog odbora Fiets- en Wandelbeurs Utrecht, najpopularnijeg sajma u Nizozemskoj na temu biciklizma, planinarenja i aktivnog odmora u prirodi, koji svake godine okupi oko 40 tisuća posjetitelja zainteresiranih za ovaj tip putovanja, a na kojem se predstavljaju i brojne hrvatske regije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Suorganizatori ovog putovanja su turističke zajednice Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke, Međimurske i Varaždinske županije pa će tako nizozemski novinari, u pratnji iskusnih lokalnih vodiča obići ljepote istočne i sjeverne Hrvatske, Osijek, PP Kopački rit, Pustaru Višnjicu, Đurđevac i Đurđevačke pijeske, Sveti Martin na Muri, Mursko Središće, Varaždin, Motičnjak i brojne druge atrakcije na ovim područjima. Novinari će se, osim upoznavanja s prirodnim i kulturnim znamenitostima i ljepotama Slavonije, Baranje, Podravine, Međimurja i Varaždinske županije, moći upoznati i sa sve bogatijom i raznolikijom smještajnom ponudom na ovoj ruti te će moći uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi i delicijama, kušati izvrsna vina iz stoljetnih vinskih podruma i otkrivati iskonsku gostoljubivost ovoga kraja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

„Zahvaljujući brojnim pisanim, slikovnim i video materijalima koje će novinari po povratku objaviti u nizozemskim medijima, hrvatski će kontinent i ruralna područja dobiti odličnu promociju na nizozemskom tržištu. Naime, upravo su Nizozemci kao gosti spremni otkrivati nove destinacije te rado putuju u manje posjećena i popularna odredišta, čemu svjedoče i statistike brojnih hrvatskih kontinentalnih županija, u kojima se nizozemski gosti često nalaze među top 10 najvažnijih emitivnih tržišta po broju noćenja“, izjavio je Ivan Novak, direktor Predstavništva HTZ-a za Beneluks.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Dodajmo kako su Nizozemci jedna od nacija najvećih ljubitelja biciklizama što pokazuju i podaci nizozemskog udruženja biciklista prema kojima u Nizozemskoj postoji čak oko 23 milijuna bicikala, dok svaki građanin ove zemlje u prosjeku godišnje biciklom napravi oko 900 kilometara po 37.000 km staza koliko ih je u Nizozemskoj rezervirano za bicikliste.

Tekst i foto: HTZ