23. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Podlost vozača: Udario ga na parkingu, pod brisač gurnuo tuđe podatke!

2 min read
...vrijedi vam znati da se i ovakve stvari događaju i da morate braniti sebe.

Završilo je sve s ‘happy endom’, ali trajala je sudska bitka dok se ovaj slučaj nije rasvijetlio do kraja. RevijaHAK donosi jedan primjer podlosti vozača i situacije koja se može dogoditi baš svakome. Naime, jedan je vozač, ni kriv ni dužan, na sudu morao dokazivati da ga na dotičnom mjestu i u toj situaciji nikada nije ni bilo, a za sve je kriv drugi, ‘mali podli vozač’.

Postoji solidarnost na cesti, piše RevijaHAK, ali postoji i suprotnost, dodaju, odnosno kako su napisali, istinska vozačka i ljudska podmuklost i pokvarenost!

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Jer, kako kažu, nema drugog izraza kada netko pod brisač vozila kojeg je oštetio podmetne podatke druge osobe, druge registracije, koju je možda pročitao negdje pored ili je naprosto htio baš nekom ciljanom podmetnuti.

O jednom takvom slučaju, piše RevijaHAK svjedoči presuda Općinskog prekršajnog suda u Splitu. Kako RevijaHAK piše, neosnovano okrivljeni u konačnici je oslobođen optužbe, ali je trajalo.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Čovjeku je prekršajnim nalogom policijske uprave izrečena novčana kazna od 5.000,00 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije 6 mjeseci. Stavljeno mu je na teret da je izlazeći s parkirališta oštetio drugo vozilo i nakon toga nije oštećenom ostavio podatke o sebi i svom vozilu – piše Revija i nastavlja…

– Priča je gotovo uobičajena, vlasnik sivog Suzukija dolazi do svog parkiranog vozila uočava da je vozilo oštećeno. Srećom ispod brisača nalazi se papirić na kojem piše marka, boja, registarska oznaka vozila koje ga je navodno oštetilo. BMW. Obavijesti policiju. Policija postupa, kontaktira vlasnika BMW-a on ih uputi na svog sina koji se koristi tim vozilom, no sin negira da je bilo koga udario, oštetio, štoviše i na njegovom BMW-u nalaze se neki ostaci crvene boje. Poanta ja uvijek u detaljima! Ovdje je poanta u boji! BMW je tamnoplave boje, Suzuki crvene, a na Suzukiju na oštećenim dijelovima tragovi crvene boje!

Unatoč svemu tome, prekršajnim nalogom izrečena je kazna vozaču BMW-a, proglašen je krivim! Što mu je bilo činiti? Prigovorom pred sudom krenuo je dokazivati nevinost i očito nepodudaranje. Sud je proveo postupak.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– …automobil BMW je tamno modre boje koja na fotografijama izgleda kao crn a oštećenja na stražnjem lijevom bočnom dijelu BMW-a po svom izgledu ne odgovaraju vidljivim oštećenjima na prednjem lijevom dijelu Suzukija na kojem su vrlo jasno uočljivi tragovi crvene boje koje ga je udarilo – napisali su sa suda, dodajući…

– …stoga nije jasno zbog čega je uopće okrivljeniku izdan pobijani prekršajni nalog.

Sud je okrivljenika nakon provedenog postupka oslobodio optužbe.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ali, vrijedi vam znati da se i ovakve stvari događaju i da morate braniti sebe.

Foto: Pixabay (ilustracija)