24. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Policija izvijestila o požaru stana ‘u dvorištu derme’ KBC-a: 49-godišnjakinja palila otpad!

2 min read
U nizu tih prostorija nalazi se i arhiv dermatologije, no u KBC-u, neslužbeno smo doznali, nemaju informacija o šteti.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 49-godišnjakinja počinila kazneno djelo „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“ – javlja danas policija iz Osijeka, dodajući kako je u Osijeku u četvrtak oko 21:50 sati došlo do požara na kući u vlasništvu pravne osobe u kojoj boravi 49-godišnja korisnica, a o čemu je OsijekExpress.com pisao prethodnog dana.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Podsjećamo, spaljivao se otpad, a vatra je izmakla kontroli i zahvatila krovište dvorišnog stana, neslužbeno, nasuprot KBC-a u Osijeku. Dobre su vijesti da ozlijeđenih osoba nema. Naime, vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe u Osijeku objavili su iste večeri (četvrtak, 22. lipnja) fotografije požarne intervencije u Osijeku, gašenja objekta kako su naveli. Iz fotografija je bilo razvidno kako se gasio u večernjim, odnosno noćnim satima. Gorjelo je, naime, krovište dvorišnog stana, naveli su kasnije u izvješću iz Centra 112.

Nadalje smo još doznali kako je požar bio na adresi Park kraljice Katarine Kosača, praktički u dvorištu dermatologije u Osijeku, da je uzrok nepažljivo spaljivanje biljnog otpada, da bi najlonski otpad zahvatio posušeni bršljan na pročelju i krovu i ‘eto vraga’. U nizu tih prostorija nalazi se i arhiv dermatologije, no u KBC-u, neslužbeno smo doznali, nemaju informacija o šteti.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Obavljenim očevidom u suradnji s protupožarnim inspektorom te provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je 49-godišnakinja palila otpad ispred kuće kojom prilikom se požar proširio na krovište kuće koju koristi i susjedne kuće u vlasništvu pravne osobe. U nastalom požaru su nagorjele drvene grede na krovištu, dok ozlijeđenih osoba nije bilo. Nastala materijalna šteta cijeni se na oko 1.500 eura. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Osijeka. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće – zaključila je policija u današnjem priopćenju…

Foto: JVP Osijek (screenshot)